2019.10.13 11:41 Puncs Olvasottság: 267x
2

Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

Derry réme huszonhét év után visszatért, hogy ismét gyilkoljon és félelmet keltsen a nézőben, ami kevésbé sikerült, mint az első résznek. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a felnőtt színészek nem rettegtek annyira Pennywise-tól, mint a gyerekek. Egy jó horrorban akkor érezzük a félelemet, ha a szereplők is érzik.

A film az erős, hátborzongató jelenetekből is hiányt szenved, habár a tükörszobás és az öreganyós rész elég ütős, nem éreztem azt rettegést, mint amikor Georgie-t magával ragadta Az, vagy amikor Hockstetter a csatornába kóválygott egyedül az első részben. Hiányzott a feszültségkeltés, amikor a néző azt érzi, hogy valami rossz fog történni, mégis reménykedik benne, hogy a szereplő megússza. Bill Skarsgard bohóca az első részhez hasonlóan itt is mesterien félelmetes, de a mindenféle speciális effektusoknak hála háttérbe szorult.

Derry vérgőzös meséje folytatást nyert

A negatívumok mellett számos pozitívuma is van a filmnek. A múltba tekintéseknek köszönhetően közel három órásra duzzadt a játékidő, amit a nehézkes indulás ellenére sikerült kitölteni. A közepétől kezdve már nem éreztem az idő múlását. Az alkotóknak remek színészgárdát sikerült összehozniuk. A legnagyobb telitalálat James Ransone volt a felnőtt Eddie szerepére. Nemcsak tökéletesen hozta a karaktert, de külsőleg is nagyon emlékeztet a gyermekkori Eddie-re. Ransone-hoz hasonlóan Bill Harder is remekelt, azonban a humora néha túlzottan erőltetett volt, Pennywise-ból is sikerült időnként hülyét csinálnia, ami ártott a filmnek.

A lezárás elég súlytalanra sikeredett. Én nem olvastam a könyvet, és vártam, hogy valami konkrétabbat megtudok Pennywise-ról, de ez elmaradt. Nekem a CGI a végén már kicsit sok volt.

Összességében nem rossz film, azonban az első részt nem sikerült túlszárnyalnia. Műfaját tekintve inkább nevezném lélektani thrillernek, mint horrornak. A karakterek próbálnak visszatalálni régi önmagukhoz, miközben megpróbálják legyőzni a múlt démonjait. Ha az ember túllendül az igazi rémisztő, horrorisztikus jelentek hiányán, akkor élvezni tudja a filmet, ha nem, akkor Stephen King eme klasszikusa csalódást fog okozni.

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

2