Bébinek (Ansel Elgort) van egy-két titka. Hallgatag, odavan a jó zenéért, és fiúi szeretettel gondoskodik egy süketnéma bácsiról. De ha Doki (Kevin Spacey) hívja, akkor beül egy autóba, maxra tolja a zenét, és bankot rabol – pontosabban más bankrablók menekülését intézi, füstölgő gumival, csikorgó fékkel és halálos nyugalommal: senki nem vezet olyan őrült tempóban és olyan eszeveszett lazán, mint ő. Ha autóba ül, utolérhetetlen és megfoghatatlan. Doki ezért imádja: bár minden bevetésre új bandát szervez, Bébihez ragaszkodik – akár akarja a srác, akár nem.
De nem minden banda egyformán megbízható. Dili (Jamie Foxx) túl őrült, Haver (Jon Hamm) túl vérszomjas, a csaja, Drága (Eiza González) pedig túl kacér. Ahol ők rabolnak, ott vér is folyik, és nincs merre menekülni. Pedig Bébi éppen menekülni készül.
Mindent maga mögött akar hagyni, mert megismerkedett egy ártatlan pincérlánnyal (Lily James). Azt hiszi, elég lesz, ha nagyon gyors…
Edgar Wright kultuszfilmek rendezője, ő készítette a Haláli hullák hajnalá-t és a Vaskabátok-at is. Most világsztárokkal csinált olyan üldözős gengszterfilmet, amilyet előtte még senki: minden üldözés, minden lövöldözés, minden szerelem a film elképesztő soundtrackjének ritmusára megy… (Intercom)
Habkönnyű, felszínes és nyálas a végére. Volt ebben Bonnie and Clyde stílus, majd Babynek a piros Dodge chargert a két tag hozta, Jesse Pinkman barátai a Breaking Bad sorozatból. Valamiért a rendező bolondul a piros autókért. Avagy a bűn piros, az ár... több»
Az idei nyár, sőt az év meglepetésfilmjében egy bizonyos dolog azonnal elnyerte a tetszésemet: az alapkoncepció, amelyben a filmzene más jelentéssel bír, mint puszta aláfestés, vagy hangulatteremtés. Kifejezetten a zeneszámokra koreografált jelenetek... teljes kritika»
Elég sok jót hallottam róla, így elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb nekiüljek. Őszintén szólva, én egy kicsit többet vártam, de azért nem rossz. Pörgős és egész jól kidolgozott akciójeleneteket láthatunk. Viszont a poénok nekem nem igazán jöttek ... több»
A film összbevétele 226 945 087 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 138 838 232 forintot termelt. A hazai mozik összesen 97 647 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Az elején a kávézóval szemközti ház falán van egy fekete szív graffiti. De amikor Baby meglátja a lányt, a szív már piros színű.
(Zsu8004)Az elején, a főcím alatt, amikor Baby elmegy kávéért, az utcán a graffitik mind az éppen hallható dal odaillő szövegei.
(Zsu8004)Bár az autós jelenetekben kaszkadőrök vezettek, illetve speciális autókat alkalmaztak, a színészek a valósághűség miatt a kormány előtt ültek, és minden egyes mozdulatot be kellett gyakorolniuk. Hogy még személyesebbé váljon a forgatás, Edgar Wright gyakran beült a színészek mellé a forgatókocsiba, és onnan figyelte az eseményeket.
(ArpiHajdu és Réci)A filmet eredetileg Los Angelesben forgatták volna, ám végül adózási okok miatt Atlanta mellett döntöttek. E miatt a cselekmény helyszíne is átkerült Atlantába, így Edgar Wright felfogadott egy helyi forgatókönyvírót és helyszínszakértőt, hogy a sztorit atlantaivá varázsolja.
(ArpiHajdu és Réci)Lily James úgy kapta meg a szerepet, hogy nem készült közös próbafelvétel filmbeli partnerével, Ansel Elgorttal. A rendező külön-külön hallgatta meg őket és egyből tudta, hogy nagyszerűen fognak mutatni egymás mellett a filmvásznon.
(ArpiHajdu és Réci)Mivel a filmben a zene nemcsak aláfestő jelleggel bír, a benne szereplő dalok jogait hamarabb megvásárolták, mint ahogy a szereplőket kiválasztották volna.
(ArpiHajdu és Réci)Ansel Elgort a valóságban képzett zenész és táncos, aminek valószínűleg komoly hatása volt arra, hogy éppen rá esett a rendező választása Baby szerepére.
(ArpiHajdu és Réci)Több utalás is megfigyelhető a filmben a Vissza a jövőbe trilógiára. Kevin Spacey karakterét Dokinak hívják, Jon Bernthal karakterét pedig Griffnek. Flea pedig, aki a Vissza a jövőbe második és harmadik részében Needlest alakította, a Nyomd, bébi, nyomdban is feltűnik.
(ArpiHajdu és Réci)Emma Stone neve felmerült Debora szerepére, de a Kaliforniai álom forgatása miatt nem vállalta a szerepet.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »