2019.02.11   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az igazán jó horrorfilmek legmélyebb félelmeinkre és fóbiáinkra alapoznak, különösen igaz ez, ha a bohócokról van szó.

TOPLISTA: A legjobb bohócos horrorfilmek

A bohócok jelenlétében feltörő szorongás illetve rettegés nem egyedi eset, sőt, a pszichológiában Merriam-Websternek köszönhetően szakterminus is létezik erre a jelensége: 'coulrophobia'. Nem csoda, hogy időről-időre a horror zsáner hozzányúl a témához, a közönség soraiban feltörő borzongás pedig minden esetben igazolja az alkotókat. Az elmúlt hónapok voltaképpen másról sem szóltak a horror világában, mint Stephen King kultikus regényen adaptációjáról, az Az 2-ről, melynek kapcsán toplistánkban ezúttal olyan horrorfilmekből készítettünk összeállítást, melyekben fontos szerepet kapnak a bohócok.

Nektek van kedvencetek a listáról? 

#22

16 Clownstrophobia  (2009)

horror

Egy pszichiátriai intézetben külön csoportot hoznak létre olyan fiataloknak, akik a bohócoktól félnek. Köztük van egy lány, akit fiatal korában saját, bohócnak öltözött... több»

#21

37 The Task  (2011)

horror

A központban egy valóságshow van amely a "The Task" címet viseli. A show egy elhagyatott börtönben játszódik. A zsíros nyereményre hat fiatal pályázik. Azonban a hely tele van... több»

#20

53 Gyilkos tréfa  (2008)

akció | horror | krimi

Tabitha, Shelby és Lisa gyerekkorukban a legjobb barátnők voltak, felnőttként azonban elváltak útjaik. Ám a három nő sorsa most újra összefonódik, amikor egy pszichopata őrült... több»

#19

47 Final Draft  (2007)

horror | thriller

Egy feltörekvő forgatókönyvíró új horrortörténet megírásán fáradozik, ám elméje szép lassan leépül a bezártság következtében.

#18

35 All Dark Places  (2012)

horror | thriller

Jamie és Christian egy utolsó esélyt adnak a házasságuknak egykori szerelmük és fiuk, Dylan miatt. Ekkor még nem is sejtik, hogy olyan erők kiszolgáltatottjaivá váltak, mely... több»

#17

28 Gingerclown  (2013)

horror | vígjáték

Egy csapat Los Angeles-i középiskolai diák iskola utáni szabadidejét tölti a Hollywood-i hegyek közelében, amikor váratlanul összetalálkoznak a biciklijét hegynek fölfelé... több»

#16

46 Torment  (2013)

horror | thriller

Cory Morgan elvesztette a feleségét és nemrég újra megházasodott, amit a fia nehezményez. Hogy javuljanak a családi kapcsolatok a régi vidéki otthonukba mennek az új feleséggel... több»

#15

41 Félsz vagy halsz  (2012)

horror

A történetek röviden (a filmben nem ebben a sorrendben) : 1.Egy húsevő bohóc elkeseredetten próbálja megvédeni azt, akit magának szán főfogásnak. 2.Egy piszkos zsaru és egy... több»

#14

horror

Egy elmegyógyintézetből megszökik néhány beteg, akik a cirkuszi bohócok ruháiba öltözve indulnak gyilkolni. A kiszemeltjeik egy testvérpár tagjai.  több»

#13

53 Bohóc a pokolból  (2012)

horror | vígjáték

A Bohóc a pokolból című horror-vígjátékban egy életunt bohóc gyermekzsúron vállal fellépést. Ez nem éppen Grindle napja, hiszen a műsor borzalmasra sikerül és a gyerekek is... több»

#12

45 100 Tears  (2007)

horror

Két, mindenre elszánt újságíró egy őrült sorozatgyilkos nyomába ered. Azonban a gyilkos közelebb van hozzájuk, mint azt gondolnák.

Rendező: Marcus Koch
Forgatókönyvíró: Joe Davison
Szereplők: Georgia Chris, Raine Brown, Jack Amos, Kibwe Dorsey, Rod Grant
#11

horror

A seriff gyilkosait testvére veszi üldözőbe. A sorozatgyilkosok igyekeznek elmenekülni üldözőjük elől, akit azonban egyre inkább hatalmába kerít az őrület. Ahogy közelebb... több»

#10

horror | thriller

A Freeling család átlagos kisvárosi életüket éli. Steve (Craig T. Nelson), a családapa ingatlanügynökként dolgozik, Diane (JoBeth Williams) pedig családanyaként gondoskodik a... több»

#9

horror

Egy elmegyógyintézetből megszökik néhány beteg, akik a cirkuszi bohócok ruháiba öltözve indulnak gyilkolni. A kiszemeltjeik egy testvérpár tagjai.  több»

#8

60 Gacy  (2003)

dráma | életrajzi | horror

John Wayne Gacy Amerika talán leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt. Gacy, lakóhelye egyik mintapolgára volt, aki még a helyi kórházba is önként jelentkezett, hogy bohócként... több»

#7

horror

Két fiatal pár, Jerry, Mary, Bill és Denise azért indul útnak, hogy az utazásaik során megélt kalandokról könyvet írjanak. Egy benzinkútnál megismerkednek a bohóc jelmezes... több»

#6

71 Clown  (2014)

dráma | fantasy | horror

Egy szerető édesapa rátalál egy bohócjelmezre, mellyel meg akarja lepni fiát annak születésnapján. Csakhogy a jelmezen gonosz átok ül, ami viselőjét gyilkosság változtatja.

#5

horror | sci-fi | vígjáték

A Gyilkos bohócok az űrből című sci-fiben az űrből érkező, bohócoknak álcázott gyilkos lények tartanak rettegésben egy kisváros lakóit. több»

#4

65 31  (2016)

horror | thriller

Nem sokkal Halloween előtt öt embert rabolnak el, és ejtenek túszul egy Murder World nevű helyen. A fogságuk alatt egy erőszakos játékra, a 31-re kényszerítik őket, melyen... több»

#3

70 Az - 2. fejezet  (2019)

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

#2

77 Stephen King: Az  (1990)

dráma | horror | misztikus

A csatornák mélyéről kapaszkodik fel... Ártatlan gyermekekre vadászik... Pontosan tudja, hogy mitől lesz úrrá rajtunk a jeges rémület, és mindig a nyomunkban van... Valami, az... több»

#1

79 Az  (2017)

horror

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek... több»