Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Poltergeist - Kopogó szellem (1982)

Poltergeist
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

JoBeth Williams
JoBeth Williams
Beatrice Straight
Heather O'Rourke
Heather O'Rourke
Beatrice Straight
Richard Lawson
JoBeth Williams

Videók (1)

 
Lóri Ádámcsik   2022. 03. 16.

legújabb vélemény

0
Klasszikus

Annak ellenére, hogy nem mai darab, nagyon szórakoztató. Jó a történet és a szereplők is.

 
Kóborló   2020. 09. 02.

3
Egy klasszikus horrorfilm?!

Az 1982-ben bemutatott, Tobe Hooper (1943–2017) által rendezett, Steven Spielberg bábáskodásával készített Poltergeist - Kopogó szellem című film egy megkerülhetetlen klasszikus horrorfilm, még akkor is, ha itt a horror jelzőt egyáltalán nem a szokvá... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 08.

1

Nagyon érdekfeszítő a hangulata. Ha még nem nézted meg javaslom. Nagyszerű módon ért ahhoz, hogy kikapcsolja és szórakoztassa a nézőjét. Hihetetlenül egyben volt a film, főként a főszereplőért voltam oda mert nagyon összetett karakter lett.

 
Ildikó Bacskai   2021. 02. 06.

1

Tudom, kultfilm, mégsem jött át igazán, se horrornak nem nevezném, se félelmetesnek. Könyvben biztos sokkal hatásosabb, így nekem csalódás volt a film.

1
 
Syracuse   2015. 05. 14.

1

Tobe Hooper nem először bizonyítja tehetségét, ez a film sokkal jobban megállja a helyét még ma is, mint pl. Carpenter Halloweenje. Remélem a remake is jó lesz, már nagyon várom.

 
Norbi   2018. 07. 10.

0

Nagyon magával ragadó hangulatvilággal rendelkezik. Leültem nekiálltam nézni, és minden percét figyeltem. Nem egy mindennapi horrorfim. Nem is nevezném nagyon horrorfilmnek, mert inkább helyenként volt egy-két ijesztő jelenet, minthogy az egész filme... több»

 
Timon   2019. 10. 30.

0

Igazából hatalmas volt,még úgy is,hogy nem egy túl sokszor megnézhető darab. Már az eleje nagyon izgalomba hozott,pontosabban a tévés jelenet. Érzelmileg viszonylag megosztott engem a közepe felé ért,de a vége már a legjobb oldalát tudta mutatni enne... több»

A film összbevétele 123 606 280 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerekek szobájában látható egy 1979-es Alien moziplakát. Ezt egyfajta tisztelgésnek szánták a film zeneszerzője, Jerry Goldsmith (1929–2004) előtt, hisz mind az Aliennek, mind pedig a Poltergeistnak ő komponálta a zenéjét.

(Kóborló )
 

A gyerekek szobájában rengeteg Star Wars játék, poszter, de még egy Star Warsos ágynemű is látható. Ez Steven Spielberg tisztelgése volt George Lucas felé, aki a való életben nagy barátja Steven Spielbergnek.

(Kóborló )
 

A poltergeist jelenségeket már a 12. század óta számontartják.

(Kóborló )
 

1996 és 1999 közt volt egy Poltergeist: The Legacy című sorozat, aminek nem volt köze a filmekhez, csupán a poltergeist jelenséggel foglalkozott.

(Kóborló )
 

Egyes pletykák szerint a forgatókönyv megírása miatt Stephen Kinget is felkeresték, de ő végül nem vállalta el a felkérést.

(Kóborló )
 
Erőteljes társadalomkritika hatja át a filmet, amit okosan építettek bele a cselekménybe. Ha látványban nem is, de mondanivalóját és cselekményét tekintve tényleg egy időtálló klasszikus. több»