Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
22
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

Egy klasszikus horrorfilm?!

Az 1982-ben bemutatott, Tobe Hooper (1943–2017) által rendezett, Steven Spielberg bábáskodásával készített Poltergeist - Kopogó szellem című film egy megkerülhetetlen klasszikus horrorfilm, még akkor is, ha itt a horror jelzőt egyáltalán nem a szokvá... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 08.

Nagyon érdekfeszítő a hangulata. Ha még nem nézted meg javaslom. Nagyszerű módon ért ahhoz, hogy kikapcsolja és szórakoztassa a nézőjét. Hihetetlenül egyben volt a film, főként a főszereplőért voltam oda mert nagyon összetett karakter lett.


 
Syracuse   2015. 05. 14.

Tobe Hooper nem először bizonyítja tehetségét, ez a film sokkal jobban megállja a helyét még ma is, mint pl. Carpenter Halloweenje. Remélem a remake is jó lesz, már nagyon várom.

 
Norbi   2018. 07. 10.

Nagyon magával ragadó hangulatvilággal rendelkezik. Leültem nekiálltam nézni, és minden percét figyeltem. Nem egy mindennapi horrorfim. Nem is nevezném nagyon horrorfilmnek, mert inkább helyenként volt egy-két ijesztő jelenet, minthogy az egész filme... több»

 
Timon   2019. 10. 30.

Igazából hatalmas volt,még úgy is,hogy nem egy túl sokszor megnézhető darab. Már az eleje nagyon izgalomba hozott,pontosabban a tévés jelenet. Érzelmileg viszonylag megosztott engem a közepe felé ért,de a vége már a legjobb oldalát tudta mutatni enne... több»

 
D. Wolfe   2016. 04. 16.

Hatásos film, de szerintem nem igazán horror. Néhány ijesztő rész valóban akad benne, de szerintem sokkal inkább a családra és a családtagok kapcsolatára koncentrált, és inkább egy nagyon jó atmoszférájú, misztikus történetnek éreztem, annak viszont tökéletesen jól működött.

 
jencike1985   2017. 06. 01.

Nem igazán tenném a horror műfajba, mondjuk úgy nem tudnám hova tenni. Izgalmas és van egy két ijesztő jelenet,de itt nem az a leglényegesebb. Jó film ajánlani tudom.

JoBeth Williams
JoBeth Williams
Beatrice Straight
Heather O'Rourke
Heather O'Rourke
Beatrice Straight
Richard Lawson
JoBeth Williams

A film összbevétele 123 606 280 dollár volt (imdb.com).

 

A gyerekek szobájában látható egy 1979-es Alien moziplakát. Ezt egyfajta tisztelgésnek szánták a film zeneszerzője, Jerry Goldsmith (1929–2004) előtt, hisz mind az Aliennek, mind pedig a Poltergeistnak ő komponálta a zenéjét.

(Kóborló )
 

A gyerekek szobájában rengeteg Star Wars játék, poszter, de még egy Star Warsos ágynemű is látható. Ez Steven Spielberg tisztelgése volt George Lucas felé, aki a való életben nagy barátja Steven Spielbergnek.

(Kóborló )
 

A poltergeist jelenségeket már a 12. század óta számontartják.

(Kóborló )
 

1996 és 1999 közt volt egy Poltergeist: The Legacy című sorozat, aminek nem volt köze a filmekhez, csupán a poltergeist jelenséggel foglalkozott.

(Kóborló )
 

Egyes pletykák szerint a forgatókönyv megírása miatt Stephen Kinget is felkeresték, de ő végül nem vállalta el a felkérést.

(Kóborló )
 

A filmbéli Tangina karakterét alakító Zelda Rubinstein (1933–2010) egy interjúban beszélt arról, hogy nem kedvelte a rendező Tobe Hoopert (1943–2017), mert szerinte drogproblémái voltak a forgatások ideje alatt.

(Kóborló )
 

A film producere, Steven Spielberg produceri feladatai szüneteiben írta meg az 1982-es E.T. - A földönkívüli forgatókönyvét.

(Kóborló )
 

Steven Spielberg és Tobe Hooper (1943–2017) azt szerették volna, hogy a filmbéli Freeling családot elsősorban ismeretlen színészek alakítsák. Ez alól végül csak Craig T. Nelson volt kivétel.

(Kóborló )
 

Steven Spielberg producer azért szerette volna, hogy a filmet Tobe Hooper (1943–2017) rendezze, mert lenyűgözte korábbi filmjével, az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlással.

(Kóborló )
 

Eredetileg R-es (16 éven aluliaknak nem ajánlott) besorolást kapott a film. Ez ellen viszont a készítői addig tiltakoztak, amíg meg nem kapta a PG (13 éven aluliaknak nem ajánlott) minősítést. Ezzel az volt a szándékuk a készítőknek, hogy minél több néző nézhesse meg a kész filmet a mozikban.

(Kóborló )
 
Erőteljes társadalomkritika hatja át a filmet, amit okosan építettek bele a cselekménybe. Ha látványban nem is, de mondanivalóját és cselekményét tekintve tényleg egy időtálló klasszikus. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.