Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
68%

Kopogó szellem 2. (1986)

Poltergeist II: The Other Side
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Heather O'Rourke
JoBeth Williams
Craig T. Nelson
Oliver Robins
Heather O'Rourke
Oliver Robins
Heather O'Rourke
JoBeth Williams
Zelda Rubinstein
Craig T. Nelson
Craig T. Nelson
JoBeth Williams
JoBeth Williams
Craig T. Nelson
Zelda Rubinstein

Videók (1)

 
Kóborló   2020. 09. 04.

legújabb vélemény

3
Folytatódó megpróbáltatások

1982-ben Steven Spielberg megálmodta, Tobe Hooper (1943–2017) pedig megrendezte az akkori év legmagasabb bevételeit hozó horrorfilmjét, a Poltergeistot. Arról, hogy mennyire volt eme produkció horror, kissé megoszlanak a vélemények, hisz 1982-ben oly... teljes kritika»

 
Anti007   2019. 04. 28.

0
Küzdünk tovább a Freeling családdal...

Az első részhez képest ez picit gyengébb... viszont nem rossz. Mostani szemmel egy-két jelenet itt is "gagyinak" tűnik, (leginkább amikor Steven szájából kijön a gonosz), de hát akkor még nem volt sajnos olyan technika, mint most, így az elnézhető. A sztori nem rossz, a Freeling család most is nagyon szerethető, azt gondolom, mindegyik karaktert a legmegfelelőbb színész alakítja. A felbukkanó gonosz is kiváló választás (elég ijesztő ürge, minden maszk nélkül). A szinkron is szuper, ahogy az első résznél, Carol Annt és az indiánt leszámítva. Részemről úgy gondolom, nem olyan rossz folytatás.

 
koba1996   2017. 09. 26.

0

Méltánytalanul ledegradált film, noha elődjéhez, az első részhez nem tudott felnőni, de folytatásként talán nem is ez a célja minden esetben egy műnek. Én éreztem rajta, hogy más szögből engedett betekintést a paranormális jelenségek világába, és ezt... több»

A film összbevétele 40 996 665 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 11 millió dollár volt. Világszerte közel 41 millió dolláros bevételt termelt, viszont ez jóval elmaradt az első rész 123 millió dolláros sikeréhez képest.

(Kóborló )
 

Kane tiszteletes szerepére felkérték F. Murray Abrahamot is, de ő végül elutasította a szerepet.

(Kóborló )
 

A film egyes jeleneteit 3D-ben szerették volna elkészíteni, de ezt az ötletet végül a készítők elvetették.

(Kóborló )
 

A filmbéli Carol Anne szobájában egy E.T. - A földönkívüli és egy Poltergeist moziplakát látható.

(Kóborló )
 

A Taylor szerepében látható Will Sampson (1933–1987) valódi sámán volt, és a forgatás ideje alatt ő hajtotta végre az ördögűzést.

(Kóborló )
 
A Poltergeist második része összességében egy tisztességes folytatás, ami persze cselekményében, tartalmában és időtállóságában lényegesen elmarad elődjéhez képest. több»