Kopogó szellem 3. (1988)

Nancy Allen
Tom Skerritt

Kóborló   2020. 09. 06.

A tükör mögötti szellemek

Soha nem voltam nagy rajongója a Poltergeist - Kopogó szellem filmeknek, de az első részét, amelyet még 1982-ben készített Tobe Hooper (1943–2014) Steven Spielberg forgatókönyvéből, még kedveltem, sőt, tulajdonképpen még az 1986-ban bemutatott másodi... teljes kritika»

TribeBubu   2016. 11. 21.

Sajnos két elődjéhez képest nagyon gyenge alkotás. Ez pedig leginkább az összecsapott végkifejletnek köszönhető. Amúgy a tükrökkel való mókázás szép munka volt a filmben. Na, meg szerintem még Kane helyett kitalálhattak volna egy másik gonosz karakte... több»

koba1996   2017. 09. 26.

Jó film, de mégsem érte el a korábban felrakott lécet. Egyetlen elég durva malőr egy teljes csillagot elvett a szememben, hogy a végkifejlet az olyan semmilyen lett. Kár érte, sokkal jobb is lehetett volna.

A film költségvetése 10 500 000 dollár volt, viszont a kész film mindössze 14 millió dolláros bevételt termelt. Így a Poltergeist trilógia legkisebb bevétele is ehhez a részhez köthető.

(Kóborló )

Ez volt a filmbéli Donna Gardner karakterét alakító Lara Flynn Boyle mozifilmes debütálása.

(Kóborló )

Az eredeti forgatókönyv 117 oldalas volt, és eredetileg egy közel kétórás játékidejű film lett volna a végeredmény. Viszont, hogy a stúdió alacsonyan tudja tartani a költségvetést, sok jelenetet nem forgattak le.

(Kóborló )

A film legtöbb jelenetét a chicagói John Hancock toronyházban rögzítették.

(Kóborló )

A film zeneszerzői munkálatai miatt ismét felkeresték Jerry Goldsmith-t (1929–2004). Ő készítette az első és második rész zenéjét, viszont ennek a résznek a zenéjét nem ő írta, mert nem tudott megegyezni az anyagiakról a stúdióval.