Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
63

A kukorica gyermekei (1984)

Children of the Corn
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
1
Videók
John Franklin
Linda Hamilton
John Franklin
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains
Linda Hamilton
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains
 
Di Canio   2019. 05. 15.

legújabb vélemény

Többet vártam de végülis nem olyan rossz, simán nézhető film. Mitől klasszikus nem tudni, de egyszer meg kell nézni ezt is.

 
Márton   2019. 01. 01.

Gyerekek a kukoricásban

Kimondottan kedvelem Stephen King írásait és mivel szinte majdnem az összes regényét vagy novelláját ami megjelent kis hazánkban volt szerencsém elolvasni, így mindig nagy érdeklődéssel nézem az írásainak a filmváltozatát! Jelen filmünk írásos változatát egy 1978-ban készített novellás gyűjteményben találhatjuk meg (ez a gyűjtemény szerencsére nálunk is megjelent az Éjszakai műszak című könyvben)! A film alapjául szolgáló novella a maga 38 oldalával nem épp a legterjedelmesebb King írás amiből film készült, de azért itt kell megjegyeznem, hogy 2018-ban a Kukorica gyermekei című horror széria már a 11-k filmjét bocsájtotta a horrorkedvelők figyelmébe! Egy ilyen hosszúságú film szériánál (1984... több»


 
Zsceeeka   2016. 04. 18.

Valahogyan belefutottam a ténybe , hogy nem is láttuk még ezt a "klasszikust", már-már el is szégyelltem magam előtt magam és bár úgy is maradt volna :D Hatalmas bakik vannak benne, igazából azokon jókat sikerült is nevetnünk.

 
moov18   2016. 02. 22.

Nagy elvárásokkal vágódtam be elé. Mindenki nagy kultfilmnek tartja a műfajban. Kíváncsi voltam valóban így van-e, tettem vele egy próbát. Nos, amiben egyet tudok érteni az az, hogy valóban egyedi és beteges az alapsztorija. Gyerekeket beállítani egy filmben gonosznak, gyilkológépnek azt gondolom már önmagába véve felér egy érzelmi sokkal. Bár, már láthattunk hasonló jó párat a műfajban (pl: Eden Lake - Gyilkos kilátások). Nehezen akaródzik beindulni, ez az egyik problematikám. Amíg elkezdődnek a lényegi események, addig eret vágtam már magamon. Rengeteg, hosszas párbeszéd, lényegtelen esemény vezeti be az alkotást. Nagyon túlnyújtják a bevezetőt. A cselekmény előrehaladásával azonban megérkezik valami feszültségnek nevezhető dolog. Az ember egy-egy jelenet alkalmával elborzad, megretten. Próbál frászt hozni és azt elérni, hogy ne aludjunk az éjszaka. Ez nálam nem teljesen jött össze, de egynéhány jelenetnél azért megrándultam. Igyekszik a hatáskeltésre, próbál feszültséget teremteni. Mindenki nézze meg és döntse el maga, hogy mennyire rémisztő vagy horrorisztikus adott esetben a film. Nálam nem ér többet az átlagnál.

 
kocoska20   2016. 01. 06.

Botrányosan rossz, teljes elmebetegség, agyatlan ijesztgetés, kritikán aluli rendezés. Végig se néztem. A színészi játék sem túl meggyőző, nagyon amatőr munka.

A film összbevétele 14 568 989 dollár volt (imdb.com).

 

A film Iowa államban forgatták mindössze 800,000 $-ból.

(dulkap)
 

A film 1980 és 1983 között játszódik.

(dulkap)
 

A "Disciples of the Watch" című Testament dalt a film inspirálta.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.