Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

A kukorica gyermekei (1984)

Children of the Corn
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

John Franklin
Linda Hamilton
John Franklin
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains
Linda Hamilton
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains
John Franklin
Courtney Gains

Videók (1)

 
BoBamburg   2023. 03. 20.

legújabb vélemény

0

Olyan, mint a '80-as és '90-es években elkészült King-feldolgozások. Voltak hibái, közel sem üt akkorát, mint a novella, de egynek szódával elmegy. Továbbra is áll az örök igazság, hogy aki jó Kinget akar, az olvasson inkább.

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 12.

a nap véleménye

3
Ejnye, gyerekek, tessék megenni a főtt kukoricát!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az eredeti mű, a Children of the Corn még 1977-ben jelent meg egy novellagyűjteményben. King írótársai elismerően nyilatkoztak róla, és igaz, kőkemény fictionnak tartották a sztorit, hogy egyszer a gyermekek átveszik a bolygónk irányítását, de aztán ... teljes kritika»

 
Kóborló   2022. 10. 17.

1
A kukoricás gonosz istene

Vitán felül kijelenthető, hogy Stephen King talán az egyik legnagyobb horrorregény író,ó az irodalom számos alakja közül. Regényeit, novelláit milliók olvassák illetve olvasták, így szinte egyértelmű, hogy számos művét adaptálták már a mozivászonra. ... teljes kritika»

 
Márton   2019. 01. 01.

1
Gyerekek a kukoricásban

Kimondottan kedvelem Stephen King írásait és mivel szinte majdnem az összes regényét vagy novelláját ami megjelent kis hazánkban volt szerencsém elolvasni, így mindig nagy érdeklődéssel nézem az írásainak a filmváltozatát! Jelen filmünk írásos változ... teljes kritika»

 
Zsceeeka   2016. 04. 18.

1

Valahogyan belefutottam a ténybe , hogy nem is láttuk még ezt a "klasszikust", már-már el is szégyelltem magam előtt magam és bár úgy is maradt volna :D Hatalmas bakik vannak benne, igazából azokon jókat sikerült is nevetnünk.

 
moov18   2016. 02. 22.

1

Nagy elvárásokkal vágódtam be elé. Mindenki nagy kultfilmnek tartja a műfajban. Kíváncsi voltam valóban így van-e, tettem vele egy próbát. Nos, amiben egyet tudok érteni az az, hogy valóban egyedi és beteges az alapsztorija. Gyerekeket beállítani egy... több»

1
 
Gyorvik   2023. 03. 15.

0

Kultmozinak minősül, melyet gyakran láthattunk az HBO késő esti kínálatában. Később alakult ki valamilyen módon a klasszikus jellege, nyilván Stephen King miatt, mert egyébként gyakorlatilag a B kategóriából is kiesik. Többnyire nevetséges, de például alkalma lehet a nézőnek Del Shannon klasszikusát is hallgatni.

A film összbevétele 14 568 989 dollár volt (imdb.com).

 

Idehaza a Flamex és a Plusz Video adta ki videokazettán 1994-ben.

(Kóborló )
 

A film felvételeit 1983. szeptemberében kezdték meg és 1983. októberében fejezték be.

(Kóborló )
 

A filmbéli Malachait alakító Courtney Gainsnek és a filmbéli Isaacet alakító John Franklinnek is ez volt az első filmszerepe.

(Kóborló )
 

A film költségvetése eredetileg 1,3 millió dollár volt, viszont a forgatások megkezdése előtt Stephen King több előleget kért amiatt, hogy a nevét felhasználják a film elején. Ebbe a stúdió végül belement, és az 1,3 millió dollárból átutaltak Kingnek még 500 000 dollárt, emiatt pedig sok jelenetet nem forgattak le a filmhez.

(Kóborló )
 

Egy interjú során a filmbéli Isaacet alakító John Franklin elmesélte, hogy több évvel a film bemutatása után a barátaival beültek egy étterembe, ahol egy nő felismerte a filmből és rettentően megijedt tőle, és kérte az étterem vezetőivel, hogy távolítsák el Isaacet az étteremből.

(Kóborló )