60% 55 szavazat
Gacy

Gacy

Gacy
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

John Wayne Gacy Amerika talán leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt. Gacy, lakóhelye egyik mintapolgára volt, aki még a helyi kórházba is önként jelentkezett, hogy bohócként szórakoztassa a gyerekeket. Öt éven keresztül erőszakolt és gyilkolt meg fiatal fiúkat és férfiakat, amikor egy életben maradt áldozata elvezette hozzá a nyomozókat. A nemzet egy emberként figyelte, hogyan derül fény több mint 30 gyilkosságra. Az áldozatok nagy részét a Gacy háza alatt lévő üregben találták meg eltemetve.

Rendező: Clive Saunders
Forgatókönyvíró: Clive Saunders, David Birke
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2006.01.18.
 
2019.02.12 Owotonor

legújabb vélemény

Életrajzi drámának komolytalan volt, persze tudom a bohóc maskarát öltött Gacy-ről beszélünk így kellett bele a humor, mégis úgy gondolom ezt a filmet teljes komolysággal illett volna leforgatni, komoly dolgok ezek amik megtörténtek, egyszerűen nem éreztem igaznak a történetét.

0
 
2016.01.03 achyles77

Kicsit dokumentumfilm íze volt a filmnek; nem volt se thriller, se dráma, valami a kettő között. De nekem talán pontosan emiatt tetszett oly nagyon. Szerintem hiteles képet festett Amerika egyik legfélelmetesebb sorozatgyilkosáról.

0
 
2018.10.13 kounicakhaha

Mindig meglepődöm azon, hogy milyen beteges elmék mászkálnak odakint. Ez a film egy létező nem normális férfi agymenéseit mutatja be. Elég hitelesen és tárgyilagosan. Erősebb idegzetűeknek ajánlom.

0
 
Értékelés: 5/10
(2018. 11. 12.)
To Catch a Killer (1992) (Elkapni a gyilkos)
A To Catch a Killer valószínűleg nagyon jól működött a Gacy-gyilkosságok idején, illetve a televízióban, két epizódra szedve, de manapság más elvárásaink vannak egy ilyen alkotással kapcsolatban, pláne, ha a Serial Chillers rovatunkat írjuk. Egy próbát azért megér, főleg azoknak, akik a retro televíziós műveket is szeretik.... Több