Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

Henry: Egy sorozatgyilkos portréja (1986)

Henry: Portrait of a Serial Killer
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
matyas   2017. 07. 10.

legújabb vélemény

Nagyon beteg film, de inkább azt mondanám, hogy a két sorozatgyilkos őrült volt beteg, hogy efféle dolgokat megcsináltak. Miért kell egyáltalán filmet készíteni ezeknek a nem normális bűnözőknek az életéről? Nem felemeli az embert, nem hozzáad az emberhez, hanem csak lehúz.

 
Ghotik   2016. 10. 04.

Érdekes témájú film, de lehetne kicsit pörgősebb. A sztorija tényleg leköti a nézőt. A színészek alakítása átlag, kicsit többet is ki lehetett volna hozni a filmből.


 
Alphik   2015. 03. 21.

A film története valóban borzalmas, de maga a film nem rossz. Szerintem a rendezőnek egész jól sikerült elkapnia a gyilkos személyiségét és gyilkolási motivációjának ábrázolása is kiválóan sikerült.

A film összbevétele 609 939 dollár volt (imdb.com).

 

16 mm-es filmre forgatták a történetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az amerikai mozikba 1990 szeptemberében jutott el a film (addig a forgalmazók sem hittek a sikerében).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A korhatárbizottság nem tudott dűlőre jutni a film besorolásával kapcsolatban. Az X-es besorolás alapvetően a pornófilmeknek járt ki, így a film miatt bevezették az NC-17 (azaz felnőtteknek szóló, nem pornográf tartalom) kategóriát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendező, John McNaughton kezdetben kézikamerás felvételekben gondolkozott, ám egy operatőrváltás miatt épp az ellenkezője lett a végeredmény, a statikusság.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az alacsony költségvetés miatt John McNaughton az ismerősei szívességét kérte, hogy a film elkészülhessen. Egyik barátnője például négy különböző női holttestet "játszott el" a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay híres "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Abban a jelenetben, ahol Becky feljön az aluljáróban, látható, ahogy két ember veszekszik. A férfiak nem statiszták voltak, hanem valóban vitatkoztak. A stáb kérésére se voltak hajlandóak távozni, így a rendező úgy döntött, hogy benne hagyja őket.

(dulkap)
 

A színészek az alakításukhoz a saját ruháikat használták.

(dulkap)
 

A filmet 110,000 $-ból, 28 nap alatt forgatták le Chicagóban és Northbook-ban.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.