Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Henry: Egy sorozatgyilkos portréja (1986)

Henry: Portrait of a Serial Killer
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Ghotik   2016. 10. 04.

Érdekes témájú film, de lehetne kicsit pörgősebb. A sztorija tényleg leköti a nézőt. A színészek alakítása átlag, kicsit többet is ki lehetett volna hozni a filmből.

 
matyas   2016. 02. 11.

Nagyon beteg film, de inkább azt mondanám, hogy a két sorozatgyilkos őrült volt beteg, hogy efféle dolgokat megcsináltak. Miért kell egyáltalán filmet készíteni ezeknek a nem normális bűnözőknek az életéről? Nem felemeli az embert, nem hozzáad az emberhez, hanem csak lehúz.


 
Alphik   2015. 03. 21.

A film története valóban borzalmas, de maga a film nem rossz. Szerintem a rendezőnek egész jól sikerült elkapnia a gyilkos személyiségét és gyilkolási motivációjának ábrázolása is kiválóan sikerült.

A film összbevétele 609 939 dollár volt (imdb.com).

 

16 mm-es filmre forgatták a történetet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az amerikai mozikba 1990 szeptemberében jutott el a film (addig a forgalmazók sem hittek a sikerében).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A korhatárbizottság nem tudott dűlőre jutni a film besorolásával kapcsolatban. Az X-es besorolás alapvetően a pornófilmeknek járt ki, így a film miatt bevezették az NC-17 (azaz felnőtteknek szóló, nem pornográf tartalom) kategóriát.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.