2020.03.24 22:42 indingo Olvasottság: 398x
2

Zombi apokalipszis koreai módra

Sok helyen olvastam, hogy mennyire jó a Vonat Busanba – Zombi expressz, de valahogy sosem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem a filmet. Aztán jött az Élősködők, amely levett a lábamról, így adtam esélyt a dél-korai zombis filmnek. Feliratosan néztem, a koreai nyelvet szokni kell az elején.

Az alaptörténetben összemosták az oly népszerű vonatkatasztrófákat egy zombiapokalipszissel, és működött nekik a dolog. Hamar beindult a történet, és végig pörögtek az események, nem volt megállás a 120 perc alatt. Kicsit közhelyes a gyermekét elhanyagoló üzletember apa, aki ki akarja engesztelni gyermekét, ezért vonatra szállnak, hogy megnézzék anyut. Ott azonban gyorsan terjedni kezd egy kór, amelytől habzó szájú zombikká változnak az emberek, és megindul a küzdelem az életben maradásért.

Zombi apokalipszis koreai módra

Hogy miként indult el a "betegség", arról keveset tudunk meg. A rendező, Jon Szangho, akinek ez volt az első és minden bizonnyal nem az utolsó nagyjátékfilmje, készített egy előzmény animációs filmet is Seoul Station címmel, amelyből többet tudhatunk meg a kezdetekről. Voltak persze hibák a filmben, hogy a főhőseink mindig megússzák a gyilkos harapásokat, vagy az a jelenet, amely már kicsit amerikai filmeket meghazudtolt, amikor a három erős János összeáll, hogy leverjék a zombik tömegét.
 

Neveket a legvégéig se sikerült megjegyeznem, és 20 perc után derült csak ki számomra, hogy a kisfiú kislány, de mindezek ellenére egy élvezhető darab a műfajában. Volt benne akció bőven, a látványra sem lehetett panasz mindamellett, hogy volt egy kis humora és az érzelmi témát is kiaknázták. A végére maradtak még megválaszolatlan kérdések, és a vírus elleni küzdelem részleteit sem ismerhettük meg.

Érdekesség, hogy a film egyik főszereplője, az édesapa, Kong Ju maga is Busánban/Puszánban született. Cshö Usik neve pedig egyenlő a sikerrel, mert ő a már említett Élősködők egyik meghatározó szereplője volt, és a zombis filmben is egy fontos karaktert alakított. A film nem készült túl nagy költségvetésből, de a tízszeresét hozta vissza, nem csodálkozunk hát, hogy már gőzerővel folynak a munkálatok a második részen. Kíváncsian várom.

akció | horror | katasztrófafilm | thriller

Seok-Woo nem egy mintaapa. Elhanyagolja a lányát, csak a munkájával foglalkozik, és ügyet sem vet szeretteire. Többek között ezért is vált el tőle a felesége. Hogy legalább... több»

2