Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
76%

Adéle élete - 1-2. fejezet (2013)

La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
csd   2020. 07. 25.

legújabb vélemény

0
Érzékekre hangolva

Talán az egyik legérzékibb film, amit valaha láttam, bár kétségtelenül a szoftpornó határait feszegeti, ettől függetlenül nem mondanám obszcénnak az Adéle életét. Számomra a két színésznő elképesztően alakítása teszi annyira hitelessé a teljes koncepciót, a lezárást pedig egyenesen szívfacsarónak mondanám. Időnként igazából el is gondolkodom azon, hogy egy ilyen szerep után Seydoux számára az, hogy ráosztották egy "Bond-lány" szerepét igazán méltetlannak bizonyul. De hiába, a sztori nem bonyolít semmit, ehhez kapcsolódóan pedig az angol filmcím valóban sokkal kifejezőbb: Blue is the Warmest Colour.

 
Artemisia   2017. 12. 10.

5

Semmilyen történet feleslegesen elnyújtva, meztelenkedéssel és hatásvadász,közönséges, ízléstelen erotikus jelenetekkel teletűzdelve, idegesítő és utálatos karakterekkel,unszimpatikus szereplőkkel fűszerezve.Szürke 50 árnyalata szintű giccses műanyag... több»

 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

0

Nehéz, megosztó, lassú és kicsit szokatlan film, ami fokozatosan és szinte észrevétlenül bontakozik ki. A sallangmentesség ellenére mély nyomot hagy a fogékony nézőben – engem pl. még évekkel később is elkísér egy-két jelenete. A két színésznő vitath... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Számomra nem érte el azt a hatást amire én vállalkoztam. Emiatt pedig nem volt remek a film. Konkrétan nem érte meg a belé fektetett időt. A történet tetszett volna de nem így.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 16.

0

Meleg témájú filmek közül az egyik legjobb bár egy kevés valós történet még elfért volna a sok pucérság és érzelmi katyvasz között. A vége számomra nagyon lehangoló volt.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

0

Nagyon érzelmes szerelmi csalódás, szerelmi történet. Nagyon valósághű és pont azt mutatja a nézői szemeknek amire kíváncsiak a vásznon. Kíváncsi leszek, ha lesz folytatás nagyon. Érdekel a karakterek sorsa.

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

0

Nagyon tetszett, életszaga volt.. Adéle is természetes volt, nem volt idealizálva. Nagyon jó párbeszédek voltak benne. Többször megnézős film. 5*

A film összbevétele 7 379 806 dollár volt (imdb.com).

 

Seydoux a filmszerep kedvéért festészeti és szobrászati továbbképzésen vett részt, számos művészettörténeti és filozófiai témájú könyvet tanulmányozott.

(Bogi87)
 

Seydoux elszánt edzésbe kezdett azért, hogy a forgatás idejére férfiasabb külseje legyen.

(Bogi87)
 

Léa Seydoux hajának elkészítésének minden nap több órát dolgoztak a fodrászok.

(Bogi87)
 

Léa Seydoux, hogy hitelesen formálja meg karakterét Marlon Brando és James Dean filmjeiből merített ihletet.

(Bogi87)
 

Abdellatif Kechiche azt nyilatkozta, hogy eredeti filmterve egy francia tanárnőről szólt volna, időközben akadt rá Maroh művére és úgy döntött, vegyíti a kettőt.

(Bogi87)