Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78

Adéle élete - 1-2. fejezet (2013)

La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2
Filmadatlap
 
21
Szereplők
20
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
csd   2020. 07. 25.

legújabb vélemény

Érzékekre hangolva

Talán az egyik legérzékibb film, amit valaha láttam, bár kétségtelenül a szoftpornó határait feszegeti, ettől függetlenül nem mondanám obszcénnak az Adéle életét. Számomra a két színésznő elképesztően alakítása teszi annyira hitelessé a teljes koncepciót, a lezárást pedig egyenesen szívfacsarónak mondanám. Időnként igazából el is gondolkodom azon, hogy egy ilyen szerep után Seydoux számára az, hogy ráosztották egy "Bond-lány" szerepét igazán méltetlannak bizonyul. De hiába, a sztori nem bonyolít semmit, ehhez kapcsolódóan pedig az angol filmcím valóban sokkal kifejezőbb: Blue is the Warmest Colour.

 
Artemisia   2017. 12. 10.

Semmilyen történet feleslegesen elnyújtva, meztelenkedéssel és hatásvadász,közönséges, ízléstelen erotikus jelenetekkel teletűzdelve, idegesítő és utálatos karakterekkel,unszimpatikus szereplőkkel fűszerezve.Szürke 50 árnyalata szintű giccses műanyag sztori ma divatos csomagolásban, amire rá is haraptak Cannasban is, noha csupán egy bármelyik kalapból kihúzható tömeggyártmány.


 
Varga_Júlia   2020. 07. 22.

Nehéz, megosztó, lassú és kicsit szokatlan film, ami fokozatosan és szinte észrevétlenül bontakozik ki. A sallangmentesség ellenére mély nyomot hagy a fogékony nézőben – engem pl. még évekkel később is elkísér egy-két jelenete. A két színésznő vitathatatlanul remek teljesítményt nyújt, és annyira közel hozza hozzánk a történetet, amennyire egy film csak engedheti ezt.

 
Deku   2017. 08. 30.

Számomra nem érte el azt a hatást amire én vállalkoztam. Emiatt pedig nem volt remek a film. Konkrétan nem érte meg a belé fektetett időt. A történet tetszett volna de nem így.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

Nagyon érzelmes szerelmi csalódás, szerelmi történet. Nagyon valósághű és pont azt mutatja a nézői szemeknek amire kíváncsiak a vásznon. Kíváncsi leszek, ha lesz folytatás nagyon. Érdekel a karakterek sorsa.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 16.

Meleg témájú filmek közül az egyik legjobb bár egy kevés valós történet még elfért volna a sok pucérság és érzelmi katyvasz között. A vége számomra nagyon lehangoló volt.

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

Nagyon tetszett, életszaga volt.. Adéle is természetes volt, nem volt idealizálva. Nagyon jó párbeszédek voltak benne. Többször megnézős film. 5*

A film összbevétele 7 379 806 dollár volt (imdb.com).

 

Seydoux a filmszerep kedvéért festészeti és szobrászati továbbképzésen vett részt, számos művészettörténeti és filozófiai témájú könyvet tanulmányozott.

(Bogi87)
 

Seydoux elszánt edzésbe kezdett azért, hogy a forgatás idejére férfiasabb külseje legyen.

(Bogi87)
 

Léa Seydoux hajának elkészítésének minden nap több órát dolgoztak a fodrászok.

(Bogi87)
 

Léa Seydoux, hogy hitelesen formálja meg karakterét Marlon Brando és James Dean filmjeiből merített ihletet.

(Bogi87)
 

Abdellatif Kechiche azt nyilatkozta, hogy eredeti filmterve egy francia tanárnőről szólt volna, időközben akadt rá Maroh művére és úgy döntött, vegyíti a kettőt.

(Bogi87)
 

Exarchopoulos és Seydoux között a korkülönbség 8 esztendő.

(Bogi87)
 

Előfordult, hogy a rendező készítette el Seydoux hajkölteményét.

(Bogi87)
 

A filmtörténetben először fordult elő, hogy egy képregény filmes feldolgozása nyert Arany Pálma díjat.

(Bogi87)
 

A film a hosszú és részletes szexjelenetek miatt nem került bemutatásra itthon.

(Bogi87)
 

A film játékideje 3 óra, két részesnek készült, viszont a forgatások alatt kb. 750-800 órányi felvételt rögzítettek.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.