Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Coraline és a titkos ajtó (2009)

Coraline
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
15
Képek
Videók

Galéria (15)

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

legújabb vélemény

1

Remek fantáziadús mese. Inkább felnőtteknek szóló mert sok ijesztő jelenet is van benne. Tanulságos mese a családról, kalandról, kihívásról. Főleg a képi világot és a színeket imádom Coraline világában. A macska kifejezetten tetszett.

 
Puncs   2019. 03. 08.

1

Ez a film nem a kisgyerekek esti meséje. Amolyan mesehorror, de felnőtteknek szórakoztató. A film stop-motion animációval készült, ami az egyik legrégebbi és legérdekesebb animációs technika. A szereplők nagyon jók. Coraline-nak iszonyatosan jók a mo... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Egyediségével és különc grafikájával kitűnik a tömegből. Voltak hibái nem is kevés de még azért szerethető kategória. Viszont hibái ellenére is egész egyedi kis mesefilm lett.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 16.

0

Kicsiknek nem ajánlanám. A sötét hangvételű sejtelmes rajzfilm látványos és izgalmas majdnem hogy elmenne trillernek is. Pont emiatt hiszem azt hogy inkább nézzük meg a haverokkal mint a család hobbit tagjaival. Amúgy rendben van a rajzfilm. Hangsúlyos sötét képi világa bámulatos.

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Tokeletes kis mese horror. Egyáltalán nem gyerekeknek. Mondanivalója igazan különlegesen lett talalva. Vicces s elgondolkodtató, na es persze ijesztő is egyben.

 
SzFa   2017. 09. 05.

0

A mese érdekesen indul, de néhol át csap horrorisztikusba. Egy gyermek számára, de még nekem is ilyesztő volt a másik világ ahol mindenkinek gomb szeme van, és amikor átakarja varrni Coroline szemét.

 
BaloghBogi42   2018. 11. 02.

0

Őszintén szólva nem vártam túl sokat ettől a történettől. Nem szeretném letenni az animációs rémtörténeteket, de a legtöbbje nem arról híres, hogy a kisgyermek korosztályon kívül bárki számára tud tartalmazni meglepő effekteket, vagy néha-néha ijeszt... több»

A film összbevétele 124 596 398 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek van egy 35 másodperces jelenete, melyben Coraline arcán 16 különböző arckifejezés tükröződik.

(SódóGA)
 

A forgatás 18 hónapot vett igénybe, ezt egy kétéves előkészítési szakasz előzte meg.

(SódóGA)
 

Wybie Lovat karaktere eredetileg nem szerepelt Neil Gaiman könyvében. A figurát utólag írták bele a történetbe, hogy Coraline-nak ne kelljen magában beszélnie, és legyen egy hozzá hasonló korú barátja.

(SódóGA)
 

A költöztetőnek adott dollárbankón a rendező arcképe látható.

(SódóGA)
 

A havazást ragasztóval és szódabikarbónával oldották meg.

(SódóGA)