Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
22
Vélemények
14
Képek
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

legújabb vélemény

Remek fantáziadús mese. Inkább felnőtteknek szóló mert sok ijesztő jelenet is van benne. Tanulságos mese a családról, kalandról, kihívásról. Főleg a képi világot és a színeket imádom Coraline világában. A macska kifejezetten tetszett.

 
Puncs   2019. 03. 08.

Ez a film nem a kisgyerekek esti meséje. Amolyan mesehorror, de felnőtteknek szórakoztató. A film stop-motion animációval készült, ami az egyik legrégebbi és legérdekesebb animációs technika. A szereplők nagyon jók. Coraline-nak iszonyatosan jók a mo... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

Egyediségével és különc grafikájával kitűnik a tömegből. Voltak hibái nem is kevés de még azért szerethető kategória. Viszont hibái ellenére is egész egyedi kis mesefilm lett.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 16.

Kicsiknek nem ajánlanám. A sötét hangvételű sejtelmes rajzfilm látványos és izgalmas majdnem hogy elmenne trillernek is. Pont emiatt hiszem azt hogy inkább nézzük meg a haverokkal mint a család hobbit tagjaival. Amúgy rendben van a rajzfilm. Hangsúlyos sötét képi világa bámulatos.

 
hszpp   2017. 02. 05.

Tokeletes kis mese horror. Egyáltalán nem gyerekeknek. Mondanivalója igazan különlegesen lett talalva. Vicces s elgondolkodtató, na es persze ijesztő is egyben.

 
SzFa   2017. 09. 05.

A mese érdekesen indul, de néhol át csap horrorisztikusba. Egy gyermek számára, de még nekem is ilyesztő volt a másik világ ahol mindenkinek gomb szeme van, és amikor átakarja varrni Coroline szemét.

 
czigler.nora   2017. 08. 15.

A könyvet is imádtam, ez meg remek adaptációja. Ijesztő, kiszámíthatatlan és néha vicces is. Én nem ajánlom gyerekeknek, inkább csak felnőtteknek, szerintem nekünk is készült.

Galéria (14)

A film összbevétele 124 596 398 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek van egy 35 másodperces jelenete, melyben Coraline arcán 16 különböző arckifejezés tükröződik.

(SódóGA)
 

A forgatás 18 hónapot vett igénybe, ezt egy kétéves előkészítési szakasz előzte meg.

(SódóGA)
 

Wybie Lovat karaktere eredetileg nem szerepelt Neil Gaiman könyvében. A figurát utólag írták bele a történetbe, hogy Coraline-nak ne kelljen magában beszélnie, és legyen egy hozzá hasonló korú barátja.

(SódóGA)
 

A költöztetőnek adott dollárbankón a rendező arcképe látható.

(SódóGA)
 

A havazást ragasztóval és szódabikarbónával oldották meg.

(SódóGA)
 

Egyetlen Coraline-báb létrehozásán 10 ember dolgozott 3-4 hónapon keresztül. 28 különböző Coraline baba készült, a legnagyobb 24 centis volt.

(SódóGA)
 

Egy embernek csak az volt a feladata, hogy hajszálvékony kötőtűkkel ruhákat kössön a bábokra.

(SódóGA)
 
Kiváló választás egy családi mozizásra egy hideg, szürke őszi estén, nagyon jól felmelegíti a lelkünket, bizarr küllemétől függetlenül. Kihagyhatatlan!
9/10 több»
 
A Coraline kellemes meglepetés a felnőttek számára, egy felnövéstörténet, mely könnyedén kedvencévé válhat azoknak, akik az elgondolkodtatóbb filmeket is kedvelik. több»