Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Coraline és a titkos ajtó (2009)

Coraline
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 08.

legújabb vélemény

2
Paranimáció...

Sejtelmes, félelmetes és nagyon jó... Könyvben is (Coraline), melyet 2002-ben adtak ki először, így szinte kötelezően várható volt, hogy valaki felfedezi a benne rejlő potenciát és vászonra álmodja. Az animációs képvilág, a zene nagyon hozta a baljós, félelmetes hangulatot még akkor is, amikor épp könnyedebb jelenetek voltak. Egy jó animáció, egy jó horror remek ötvözete. Viszonylag magas költségvetésű mű (60 millió dollár) és alig több, mint a dupláját hozta. Egyértelmű, hogy nem gyerekeknek való! (Vannal portálok, melyek korhatár nélküli besorolást adott a horror bábfilmnek ,de ez szerintem hiba. Talán a legjózanabb döntés ebben az esetben a 12 éven aluliaknak nem ajánlott vagy szülő felügyelete mellett ajánlott lehetőségek.) Szóval, kedves borzongani vágyók! Bábfilmre fel és jó szórakozást!

 
Puncs   2019. 03. 08.

0

Ez a film nem a kisgyerekek esti meséje. Amolyan mesehorror, de felnőtteknek szórakoztató. A film stop-motion animációval készült, ami az egyik legrégebbi és legérdekesebb animációs technika. A szereplők nagyon jók. Coraline-nak iszonyatosan jók a mo... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Egyediségével és különc grafikájával kitűnik a tömegből. Voltak hibái nem is kevés de még azért szerethető kategória. Viszont hibái ellenére is egész egyedi kis mesefilm lett.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

1

Remek fantáziadús mese. Inkább felnőtteknek szóló mert sok ijesztő jelenet is van benne. Tanulságos mese a családról, kalandról, kihívásról. Főleg a képi világot és a színeket imádom Coraline világában. A macska kifejezetten tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 11. 16.

0

Kicsiknek nem ajánlanám. A sötét hangvételű sejtelmes rajzfilm látványos és izgalmas majdnem hogy elmenne trillernek is. Pont emiatt hiszem azt hogy inkább nézzük meg a haverokkal mint a család hobbit tagjaival. Amúgy rendben van a rajzfilm. Hangsúlyos sötét képi világa bámulatos.

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Tokeletes kis mese horror. Egyáltalán nem gyerekeknek. Mondanivalója igazan különlegesen lett talalva. Vicces s elgondolkodtató, na es persze ijesztő is egyben.

 
BaloghBogi42   2018. 11. 02.

0

Őszintén szólva nem vártam túl sokat ettől a történettől. Nem szeretném letenni az animációs rémtörténeteket, de a legtöbbje nem arról híres, hogy a kisgyermek korosztályon kívül bárki számára tud tartalmazni meglepő effekteket, vagy néha-néha ijeszt... több»

A film összbevétele 124 596 398 dollár volt (imdb.com).

 

Az első stop-trükk technikával készült animáció, ami 3D-ben is látható volt.

(JRD )
 

A film az úgynevezett stop-trükk technikával készült. Ez annyit jelent, hogy minden egyes képkockát külön vesznek fel és úgy játsszák le egymás mögé illesztve őket.

(JRD )
 

A filmnek van egy 35 másodperces jelenete, melyben Coraline arcán 16 különböző arckifejezés tükröződik.

(SódóGA)
 

A forgatás 18 hónapot vett igénybe, ezt egy kétéves előkészítési szakasz előzte meg.

(SódóGA)
 

Wybie Lovat karaktere eredetileg nem szerepelt Neil Gaiman könyvében. A figurát utólag írták bele a történetbe, hogy Coraline-nak ne kelljen magában beszélnie, és legyen egy hozzá hasonló korú barátja.

(SódóGA)