Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A neved (2016)

Kimi no na wa.
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
50
Képek
1
Videók

Galéria (50)

Videók (1)

 
BoBamburg   2021. 12. 12.

legújabb vélemény

0

Megelőlegeztem ennek a filmnek a bizalmamat, mert azért ha valakik, a japánok nagyon jók az animációs filmek terén. Sőt, A neved sokkal jobb is volt, mint amire számítottam. Gyönyörű, megható és sokáig megmarad az ember emlékezetében.

 
MKristijan   2020. 07. 10.

4
A nevük

Körülbelül 1 éve húzott be az animék világa, mikor is Hayao Miyazaki megmutatta nekem, hogy van élet a kereskedelmi tévék által sugárzott animesorozatokon túl is. A probléma sok esetben az, hogy mi európai fejjel annyira nem ismerjük ezeket a rajzfilmeket, mert egy torz képpel indítunk például egy Inuyasha után. Egyes Japán rajzfilmek, olyan tartalmat és mélységet rejtenek amiknek kihagyása már szinte bűn. A rajzfilmünk készítője ez esetben Sinkai Makoto volt, aki ezzel a filmmel hozta meg az érdeklődést a rendezései felé. Önmagában a film sok anime elemet tartalmaz, de nem tolja túl, szépen, kiegyensúlyozottan tartja magát. Számomra ez volt az első teljesen japán nyelvű filmem, ami nagyon kirántott a komfort zónámból. Gyanítom sokan így vagyunk ezzel, mert a gesztikulációjuk és a beszédhangjuk sokkal másabb mint a miénk. Idővel megszokható a nyelvi rész is. A történet folyamatosan maga mellett tart minket, az egész film rajzolata hihetetlenül szépre sikerült, külön élmény volt. Fordulatos, izgalmas, egy európai számára is ha hajlandó kiszállni a komfort zónájából maradandó és meghatározó lehet. Megkockáztatom hogy első filmnek sem rossz az animék világából.

 
Deku   2017. 12. 24.

0

Ha egy efféle filmnek van haszna az az amikor a történet mögött erős mondanivaló van. Ez pedig bővelkedik ebben a motívumban. Nagyon kedveltem minden egyes percét a filmnek. Nincs jobb az ilyennél.

 
Rea387147   2021. 05. 25.

1

Imádom. Ez is egy újabb remekműve Sinkai Makotónak. Maga a filmnek a története nem mindennapi. A fantáziavilága igen egyedi. Ez a film is telis tele van szebbnél szebb jelenetekkel, gyönyörű grafikával. Valamint a filmzenék is ámulatba ejtőek, s maga... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 05.

0
Ne hagyd ki a neved!

Áradoznom kell róla! Nem úgy ültem le megnézni hogy ez lesz az idei kedvencem de úgy nézki a film végére elnyerte a címet. Nem is tudom hol kezdjem. Semmiképp sem szabad kihagyni, nem az a rajzfilm ami gyerekeknek szól. A történet eleinte egyszerűnek tűnik de aztán rájövünk hogy a bolondját járatja velünk a film. Olyan komoly és megfontolt története van és mindez egy rajzfilmben. Annyira gyönyörű volt a grafikája, komolyan néha azt hittem hogy filmet nézek. Megvan benne minden japán manga jellegzetesség is emellett. A film magában foglal szerelmet, családi köteléket, hagyományt, katasztrófát és baráti összefogást is. A legvégig tartogatja, szorongatja az emberben a feszültséget. A szereplők nem valami összetettek, de ilyen történet mellé nem is kell, hogy azok legyenek. A zenéjével olyan összhangot tud társítani a színes látványhoz hogy nem is akarunk mást megnézni ezután. A japán beszéd egy kicsit zavaró tud lenni de hamar el lehet vonatkoztatni tőle. A címe egy kicsit gyenge és nem mond túl sokat róla de pont ez az izgalmas is benne. Egészen a végjátékig nem is nyeri el teljes szerepét de aztán nem hogy elnyeri de nagyot is üt vele. Szerintem nem szabad kihagyni és adni kel neki egy esélyt.

 
Vágottszemű   2019. 02. 06.

0

Zseniális anime film lett. A története jó, a karakterek is. Valósághűen ábrázolja azt hogy milyen ha átkerülsz egy lány testébe :D. Ajánlom ezt a filmet.

 
Oliver.guy_   2020. 11. 21.

0

Zseniális film gyönyörű látványvilággal, egyedi történettel és mondanivalóval. Nagyon valóságosak a szereplők reakciói, döntései, viselkedése. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 357 986 087 dollár volt (imdb.com).

 

Shinjuku, Yoyogi és Shibuya három egymás melletti város Japánban. Itt rengeteg helyszín felismerhető az animéből.

(Oliver.guy_)
 

A helyszín, Itomori egy kitalált város, de nagy hasonlóságot mutat a japán Hida városával.

(dailyfilmsan)
 

Mitsuha nevének jelentése "három levél". Nagymamája, Hitoha, ami annyit tesz "egy levél", édesanyja, Futaba, aminek jelentése "két levél", és kis húga, Yotsuha, "négy levél". Nevük időrendi sorban követik egymást.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az első olyan anime, amelyet nem a Ghibli Stúdió vagy Hayao Miyazaki készített, s elérte a 10 milliárd jenes bevételt Japánban (ez körülbelül 98 millió amerikai dollárnak felel meg).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmtörténelem során a Kimi no wa wa volt az első, amely animeként átlépte a 300 millió dolláros összbevételt.

(ArpiHajdu és Réci)