Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

A neved (2016)

Kimi no na wa.
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
50
Képek
1
Videók
A neved
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
gyjudit   2019. 06. 03.

legújabb vélemény

Szégyen, nem szégyen mindig elérzékenyülök ezen a filmen és bár már jó párszor láttam, mindig azon kapom magam, hogy szurkolok a karaktereknek

 
Deku   2017. 12. 24.

Ha egy efféle filmnek van haszna az az amikor a történet mögött erős mondanivaló van. Ez pedig bővelkedik ebben a motívumban. Nagyon kedveltem minden egyes percét a filmnek. Nincs jobb az ilyennél.


 
dailyfilmsan   2019. 03. 05.

Ne hagyd ki a neved!

Áradoznom kell róla! Nem úgy ültem le megnézni hogy ez lesz az idei kedvencem de úgy nézki a film végére elnyerte a címet. Nem is tudom hol kezdjem. Semmiképp sem szabad kihagyni, nem az a rajzfilm ami gyerekeknek szól. A történet eleinte egyszerűnek tűnik de aztán rájövünk hogy a bolondját járatja velünk a film. Olyan komoly és megfontolt története van és mindez egy rajzfilmben. Annyira gyönyörű volt a grafikája, komolyan néha azt hittem hogy filmet nézek. Megvan benne minden japán manga jellegzetesség is emellett. A film magában foglal szerelmet, családi köteléket, hagyományt, katasztrófát és baráti összefogást is. A legvégig tartogatja, szorongatja az emberben a feszültséget. A szereplők nem valami összetettek, de ilyen történet mellé nem is kell, hogy azok legyenek. A zenéjével olyan összhangot tud társítani a színes látványhoz hogy nem is akarunk mást megnézni ezután. A japán beszéd egy kicsit zavaró tud lenni de hamar el lehet vonatkoztatni tőle. A címe egy kicsit gyenge és nem mond túl sokat róla de pont ez az izgalmas is benne. Egészen a végjátékig nem is nyeri el teljes szerepét de aztán nem hogy elnyeri de nagyot is üt vele. Szerintem nem szabad kihagyni és adni kel neki egy esélyt.

 
Vágottszemű   2019. 02. 06.

Zseniális anime film lett. A története jó, a karakterek is. Valósághűen ábrázolja azt hogy milyen ha átkerülsz egy lány testébe :D. Ajánlom ezt a filmet.

 
Mithrel   2019. 02. 21.

A kedvenc anime filmem, ha százszor nem fogom újranézni, akkor egyszer se. Nem csak az animációja gyönyörű, de maga a történet is varázslatos, az egész mögött megbúvó gondolatok pedig mélyen megérintik az embert. Egyszerre vicces és rendkívül megható, imádnivaló, életszagú szereplőkkel és egészen reálisnak ható misztikus történésekkel. Szívből ajánlom mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül. Csodálatos egy film.

 
A Mi a neved?-ben nem az lényeg, hogy a városi srác és a falusi lány megtalálja-e a közös hullámhosszt, hanem az a megismételhetetlen, reprodukálhatatlan (nem véletlen a felejtés motívuma) élmény, amiben nekik közösen részük van. 8,5/10 több»
 
Makoto Shinkai your name. című animéje új alapokra helyezi eddigi munkásságát. Ugyan a Journey to Agarthával felzárkózott Hayao Miyazaki öröksége mellé, de ezzel a filmmel sikerült túlszárnyalnia is azt. több»

A film összbevétele 357 986 087 dollár volt (imdb.com).

 

A helyszín, Itomori egy kitalált város, de nagy hasonlóságot mutat a japán Hida városával.

(dailyfilmsan)
 

Mitsuha nevének jelentése "három levél". Nagymamája, Hitoha, ami annyit tesz "egy levél", édesanyja, Futaba, aminek jelentése "két levél", és kis húga, Yotsuha, "négy levél". Nevük időrendi sorban követik egymást.

(dailyfilmsan)
 

Ez volt az első olyan anime, amelyet nem a Ghibli Stúdió vagy Hayao Miyazaki készített, s elérte a 10 milliárd jenes bevételt Japánban (ez körülbelül 98 millió amerikai dollárnak felel meg).

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.