Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Mindannyian halottak vagyunk (2022)

Jigeum Uri Hakgyoneun
Filmadatlap
 
24
Szereplők
12
Vélemények
16
Képek
4
Videók

Galéria (16)

Bae-soo Jeon
Yoo-mi Lee
Park Solomon

Videók (4)

 
Caravaggio1978   2022. 08. 13.

legújabb vélemény

1
Mindennapos téma, de ez valahogy más volt

Talán nem is a zombiság a legfontosabb elem ebben a sorozatban, inkább a jellemek, emberek a mai világban, ebben a korban. A szereplők többsége kedvelhető, mindegyikük más-más karakter. A mai gondolkodásmód megtestesítői külön-külön. Az egész kilátástalan érzést teljesen átadta minden rész, teljesen a cselekményben éreztem magam, a szereplők teljesen minden rezdülésükkel az eseményekben ott voltak, átadták a nézőnek az érzéseiket. A sok sírás is annyira természetes volt, nem is tudom ezt hogy tudták összehozni. Tetszett, hogy az első pár részben nem tudni, kik vannak biztonságban, kiket véd a főszereplők kötelező túlélése. Bár voltak elég bugyuta és idegesítő pillanatok, nekem összességében a történet nagyon tetszett, tudom a zombi téma egy lerágott csont, de itt valahogy egész más volt a történet, maga a sztori is elgondolkodtató... Milyenek vagyunk mi, emberek.

 
Sabnock Sanatory   2022. 03. 22.

5
Végre egy tűrhető fordítás.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kissé jobban indul a sorozat, hiszen legalább már a címe elfogadhatóan lett lefordítva... Mielőtt belefognék a sorozat kibontásába, annyit hagy áruljak el, hogy két elsőfilmes rendezőről van szó, akiknek így hatványozódik a teljesítményének pozitív k... teljes kritika»

2
 
Harper   2022. 02. 07.

4
Véres, izgalmas, abbahagyhatatlan

Sokadik koreai film (és sorozat), amit az elmúlt fél évben láttam, pedig korábban nem hittem volna, hogy egyszer rákattanok az ázsiai horrorokra, thrillerekre és krimikre. Brutálisan véres az All of us are dead, tele kőkemény jelenettel. Közben viszont ambivalens módon infantilisek a karakterek (azzal együtt is, hogy gyerekekről van szó) és néhol egészen gagyi párbeszédeket kapunk. De mégis a lendületes cselekményvezetés a legjobb az egészben, vagyis a zombik elől folyamatosan menekülő középiskolások izgalmainak sora, melyek miatt képtelenek vagyunk abbahagyni, ha egyszer elkezdtük. Értékelésem: erős 75%.

 
JRD   2022. 03. 13.

2
Koreai zombihullám...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ahol középiskolások veszik fel a harcot a zombik hadával, de... mint mindegyik koreai filmnek, sorozatnak itt is van egy kis plusz a sztoriban. Vajon egy vírus mennyire domborítja ki egyeseknél a valós természetüket? Vajon ki hogyan használja ki a zombivírus adta hatalmas erőt, gyorsaságot vagy halhatatlanságot? Vajon a maréknyi csapatban ki hogyan éli meg a halál közelségét? Vajon hányan élik túl vagy hányan adják életüket a többiekért? A zombik mozgása itt is nagyon jó. Lendületes. Ez is egy olyan zombis film, amit megnéznék 3D-ben, de akár 4D-ben is. A zombirajongóknak ez is lassan kötelező sorozattá válik. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

2
 
jfruzsi97   2022. 04. 13.

2

Szerintem jó volt, érdekes koncepcióval. Egy-egy karakterhez kifejezetten lehetett kötődni, szurkolni érte. Látványosra sikerült, a koreaiak megint hozták a formájukat.

1
 
Fortress   2022. 02. 11.

2
Nagyon jól megcsinált sorozat

Az elmúlt egy esztendő három legjobb sorozatából ez az egyik (a másik kettő szerintem a Vezércsel és a Squid Game). Bár a dialógusok néhol gagyira sikeredettek, és sokszor bosszantó az az ügyetlenség, amivel a menekülő diákok rendelkeznek, nagyon jó a történetvezetés és a látvány. Leszámítva, hogy a koreai diákoknak úgy tűnik, soha nem kell enniük és inniuk (hisz napokon keresztül fel sem merül köztük az evés-ivás témája), találni hihetőséget (vagy legalábbis logikát) is az egészben. Már ha elfogadjuk az "élő halottak" dolgot. Nálam erős 80% -ot kap.

 
Robinson76   2022. 02. 27.

0
Egy felejthető darab zombiföldről

Az elmúlt évben láttam pár koreai szériát és mindegyik jobb volt, mint amire számítottam, nos, ez nem tartozik közéjük... Egyrészt nem tudtam azonosulni a koreai iskolai élettel, az ott történtekkel, mert ugye én nem ott, nem ezen szocializálódtam, és számomra ez igencsak zavaró volt. Másrészt nem csak ez bosszantott, mert volt pár dolog: a menekülő diákok szerencsétlenkedése, a sok gagyi párbeszéd, a rengeteg esetlenség, ami többször kiverte nálam a biztosítékot. A színészek teljesítménye is alulmúlta a várakozásaimat, alig akadt köztük olyan, akiért igazán tudtam volna aggódni, akit igazán megkedveltem volna. A zombik viszont el lettek találva: realisztikusnak, valósnak hatottak, bár sokszor szélvészgyorsan rohantak neki a falnak vagy vetették rá magukat áldozatukra. A akciók igen véresek és jól kidolgozottak, de ez alap kell hogy legyen egy ilyen sorozatban. A koreaiak előszeretettel nyúlnak zombis témákhoz, de volt már ennél sokkal jobb próbálkozásuk is zombifronton.

 

A Hyosan Gimnázium épülete valójában egy négyszintes, 100 méter hosszú díszlet volt, amelyet a gyártó csapat a semmiből épített fel. Az iskolát olyan részletekkel építették fel, mint például a könyvtár, a tudományos labor és a zenei szoba, hogy valósághűbbé tegyék a környezetet. A készletet CGI-vel is bővítették, és szinte teljesen megtévedtünk, mivel úgy nézett ki, mint egy igazi iskola. Egyes netezők azonban bíráltak bizonyos jeleneteket a furcsa megvilágítás miatt, amely nyilvánvalóvá tette, hogy az épület külseje díszlet.

(jfruzsi97)
 

Mivel az All Of Us Are Dead számos akciójelenetet tartalmaz, a színészeknek három hónapon keresztül harcművészeti edzéseken kellett részt venniük. Az edzés hatása olyan intenzív volt, hogy az erős és megbízható Park Solomonnak három napig kellett az ágyban feküdnie, és még akupunktúrára is szüksége volt a fájdalom csillapítására.

(jfruzsi97)
 

A sorozat rendezője, Lee Jae-kyu elárulta, hogy a zöldet választották a diákok iskolai egyenruhájának színeként, mivel ez hozza ki a legjobban az élénkvörös vér színét.

(jfruzsi97)