Közösség

Vélemény:

83 Mindannyian halottak vagyunk

(2022)

Izgalmak koreai zombikkal

1000 karakter   2025.08.12 22:17
0

A koreai filmgyártás egészen elképesztő fellendülést mutat az elmúlt években, és ezeknek az új filmeknek egy része disztópikus vagy zombis őrület. A Mindannyian halottak vagyunk számomra olyan sorozat, amelyen ledöbbentem. Egyik oldalon ugyanis abszurd és egészen gagyi módon gyerekes, a másikon viszont nem tudtam kivonni magam az izgalmassága alól. Végigdaráltam az egészet, noha sok helyen dühített az idiotizmussal határos módon ostoba párbeszédek sora. De közben az izgalmassága tagadhatatlan. Egy koreai középiskola az események színtere, ahol megjelenik egy különleges fertőzés, mely mindenkit élő halottá, azaz zombivá tesz. Az egész mögött egy biológiatanár kísérletezgetése áll, aki csak a fián akarna segíteni, miközben kifejleszti a halálos vírust (vagy a vírus már megvan, de a tanár továbbfejleszti és elterjeszti). Végig akadnak meglepetések, és nekem nagyon tetszik, hogy a zombik gyorsak, veszélyesek és félelmetesek. A látvány és az izgalmas rendezés miatt erős négycsillagos nálam ez a sorozat.