Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Sweet Home (2020)

Sweet Home
Filmadatlap
 
19
Szereplők
8
Vélemények
78
Képek
3
Videók

Galéria (78)

Videók (3)

 
Robinson76   2022. 04. 10.

legújabb vélemény

0
Csak az a fránya orrvérzés ne lenne...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Adott egy lepusztult panelház, aminek lezárták minden kijáratát. Odakint az emberek szörnyekké válva tombolnak, elpusztítva ezzel szinte az egész várost. A szörnyek más-más alakkal és képességekkel rendelkeznek, amit az emberek belső vágyai torzítanak el. A ház lakói széles skálán mozognak - nekem speciel a basszusgitározó rocker csaj volt a kedvencem -, van, akin a gyávaság vagy a kapzsiság vesz erőt, és van, akiből hős születik. A karaktereknek mind a külső, mind a belső szörnyetegekkel meg kell küzdeniük... A szörnyek amúgy nem a legjobban kidolgozottak, viszont változatosak és leküzdhetetlenek. Persze minden egyes epizód valami újat hoz, újabb és újabb akadályokat gördítve hőseink elé. Mindez remekül van adagolva, és jól passzol a szereplők háttértörténeteivel, ami szép lassan bontakozik ki minden egyes karakternél. A széria színvonala kissé hullámzó, ami nemcsak a vizuális effektekben nyilvánul meg, hanem a történet cselekményében is, de a szörnyeket és a horrort kedvelőknek én mindenképpen ajánlom.

 
JRD   2022. 03. 30.

1
Bírtam

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bírtam ezt a filmet, annak ellenére, hogy voltak a technikai kivitelezésben gyenge pontok. Amolyan zombis apokalipszis, de mégsem. Hiszen a fertőzöttek mindegyike más-más lénnyé alakul át. De egy biztos: harcolni kell ellenük (mert megölni nem lehet őket). Maga a sztori, a szereplők, a vészhelyzeti emberi jellemek nagyon átjöttek. Itt is (mint minden koreai filmben) erősen előjönnek az emberi jellemek. Várom a következő évadot. Mert a sztorit nyitva hagyták. Szóval, ha szereted az ilyen stílusú filmeket, akkor filmre fel, és jó szórakozást!

 
jfruzsi97   2021. 09. 22.

1

A koreaiak megint belecsaptak a lecsóba. Egy utópikus világ tele szörnyekkel, harc a túlélésért. Mellesleg ezek a szörnyek nagyon jól meg lettek alkotva, mintha csak igaziak lennének. Tetszik ez a sztori, érdekes, izgalmas. Várom a folytatást.

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

0

Az azonos című mangából lett megfilmesítve. Félelmetes, mennyire ki tudják szorítani trutyivúdot az ázsiaiak a filmpiacról. Ez a minisorozat hihetetlenül ütős, véres és pörgős. Computer Generated Imagery (CGI), lehet szidni vagy szeretni, de ma a fil... több»

 
Rea387147   2021. 04. 04.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon szerettem és szeretem ezt a sorozatot is, viszont volt benne pár "anyaszomorító" is – hogy szépen fogalmazzak –, akik játszották a szépfiút. Na de véleményem szerint ők is kellenek, és mellesleg voltak jó és nagyon jó szereplők a sorozatban. P... több»

 
lakilúk   2020. 12. 19.

0

Hát, helyenként kicsit gagyi a CGI, de egyébként egy nagyon jól összerakott sorozatról van szó, ami a maga sajátos stílusában igen érdekes filozófiai kérdéseket is feszeget.

 
thomino   2020. 12. 18.

0

Ázsiai tartalmakat értők és kedvelők számára nagyon ajánlom, illetve azoknak akik szeretik a bodyhorror műfaját, mert abból azért van benne elég. meg egy kis szociodráma.

 

A sorozat 90 százalékát egy több mint 11 ezer négyzetméteres elkerített területen forgatták.

(hp)
 

Három nappal a premierjét követően a Sweet Home 42 országban is a top10 legnézettebb sorozat közé került a Netflixen.

(hp)
 

A sorozat rendkívül magas költségvetéssel készült. Az egyes epizódok 2,7 millió dollárba kerültek.

(hp)
 

A sorozat látványvilágán az a Legacy Effects dolgozott, akik korábban az Avatar , a Bosszúállók vagy a Trónok harca vizuális effektjein is dolgoztak.

(hp)
 

A sorozat a Never azonos című websorozatán alapszik.

(hp)
 
Én személy szerint nagyon sajnálnám, ha a történet a felénél-harmadánál abbamaradna. Pedig, mint említettem, amúgy nagyon utálom a sorozatokat. több»