A közelmúltban vetettem rá magam mindhárom évadra, és nem lettem lenyűgözve: a karakterfelépítések jók, a sztori is tetszett (még az elején), bár számos szörnyes-zombis feldolgozást kaptunk már Koreából (is). Szerintem a szörnyek ábrázolása és mozgása többnyire kissé gagyinak tűnik, ennél még a Hellbound szörnyei is kreatívabbak voltak, pedig azok aztán... Hozzáteszem, nem minden esetben, mert voltak zseniálisan megalkotott lények is, és volt egy kis anime beütésük. Ami egyes szörnyek kinézetét és hirtelen mozgásait illeti, azok a ZS-kategóriás '80-as évek horrorfilmjeit idézték.
A cím azonban nagyon találó volt, mert egy társasházban játszódik, ahol a karakterekre ezernyi veszély leselkedik. A fertőzöttek vízszerűen vérző orra csupán annyira tűnt komolytalannak, mint egy bizonyos zombis franchise-ban a sugárban való vérhányás. Olyan groteszk jelenetek is felbukkannak, mint például amikor az elnök élő adásban közli a vészhelyzetet, és akkor kezd átváltozni, majd lelövik. Itt majdnem úgy volt, hogy abbahagyom az egészet...
Néha zseniális zenei aláfestést kapott, de volt, amikor egyáltalán nem illett a zene a jelenetekhez. A koreai sorozatgyártás drámában élen jár, és itt sem volt másképp, viszont sokszor keverték azt horrorelemekkel, illetve a dráma adagolása is hagyott már némi kívánnivalót maga után. Nem volt olyan rész, amelyben ne lett volna egynél több drámai elem.
A 2. évad 3. és 4. része között 1 év telik el, a fontosabb szereplőkről egy ideig semmit nem tudunk, majd olyan karakterek jönnek, akiket nehéz hova sorolni. Az epizódok játékideje 1 óra 15 és 1 óra 27 perc között mozog, ez igen zavaró volt már, mert nagyon lapos volt a sztori, de a legnagyobb problémám az volt, hogy a szörnyek mellékszereplőkké válnak, vagy inkább statisztává. Az első évadban és a 2. évad 2. részében még volt jellemük, de itt egészen a végéig már nem. Főleg azok a robotszerű, "transzformersz-szörnyek", amik csapatban támadtak, majd több részig semmi szörnyes dolog, ennek sem láttam sok értelmét. Már hiányzott nagyon a főszereplő a busa tekintetével, mert úgy gondolom, nélküle ez a történet nem egész, és hiányoltam az 1. évad sokkal izgalmasabb cselekményszálát is.
A 3. évad attól függetlenül, hogy az 5. részig nagyon lapos, és azután kezd érdekessé válni, legalább visszatér a normál játékidő szintjére, és a visszatérő karakterek fejlődése végig benne tartotta a lelket, de a drámát már elhanyagolták. Teljesen másról szól, mint kellene, és szerintem a fantasy-horror szappanopera felé hajlik. Sajnos a nívó nem lett jobb, mert az első évad 4 csillaggal, a második 3 csillaggal, és ez van a 2 és 3 csillag között. A végére vártam egy csattanót, például olyat, hogy "bamm, ezt csak álmodtuk vagy behaluztuk valamitől, és a szörnyek valójában bennünk vannak, emberekben", de nem, inkább el kellett rontani a végét is. Teljesen 3 csillagot adnék az egész sorozatra, mert a befejezés is csalódás volt számomra. 5/10

86 Sweet Home (2020)
dráma | fantasy | horror | thriller
Egy olyan világban, ahol az emberek vérengző szörnyetegekké válnak, egy kamaszfiú és szomszédai a túlélés zálogaként megpróbálják megőrizni az emberségüket. több»
Szereplők: Song Kang, Jeong-se Oh, Yool Heo, Do-Hyun Lee, Paul Nakauchi