61  éves korában elhunyt A bolygó neve: Halál sztárja, Bill PaxtonA kép forrása: comingsoon

Az ikonikus színésznél komplikációk léptek fel műtétje közben. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

William Paxton színész és rendező 1955. május 17-én született a texasi Fort Worth-ban. Édesanyja vallásának megfelelően római katolikus neveltetésben részesült.

New Yorkban végezte színészi tanulmányait Stella Adler kezei alatt, de amatőr filmkészítéssel már középiskolásként is foglalkozott.

Első komolyabb filmes felvillanásai közé tartozik a Különös kísérlet (1985) című vígjáték, majd lehetőséget kapott a Sigourney Weaver főszereplésével készült A bolygó neve: Halál (1986) című sci-fi akciófilmben.

Ezt követően számos alkotásban felbukkant, így Patrick Swayze és Liam Neeson oldalán találkozhattunk vele A vér szava (1989) akció-moziban, Kurt Russell és Val Kilmer társaságában a Tombstone – A halott város (1993) című westernben, de a Tom Hanks és Kevin Bacon főszereplésével készült Apollo 13 (1995) című filmdrámában is az élvonalban játszott.

James Cameron legendás alkotásában, a Titanicban (1997) is szerepet kapott, majd Matthew McConaughey édesapját formálta meg az Isten haragja (2001) című thrillerben. A filmalkotás rendezői munkálataiból is kivette részét.

Sorozatszínészként is ismert: Bill Henricksont alakította a Hármastársak (2006) című drámasorozatban, míg a Hatfield – McCoy viszály (2012) című minisorozatban Kevin Costner partnere volt.

A rendezői munkáiért Arany Oroszlán-díjra jelölt Peter Landesman alkotásánál, a Zac Efron főszereplésével készült Parkland (2013) című filmdrámánál producerként vállalt szerepet, míg színészként nagyvásznon utoljára A holnap határa (2014) című akciófilmben volt látható.

Két házasságából két gyermeke született.

Nyugodjék békében!