Magyar színművészek /aktivisták, színművészek / kultúrmissziót létre hívó alkotók, színművészek / filmesek, színművészek / zenészek... - sorolhatnánk a címkéket. Fiatal, ismert és körülrajongott magyar férfiak, akik jelenleg a "legszexibbeknek" számítanak.

De tulajdonképpen mi is az a "szexiség"? Tényleg csak a külsejük miatt soroljuk ezeket az alkotókat, hírességeket ebbe a kategóriába? Vagy a szexiségük valami másból is fakad? A "szexiség" - legalábbis szeretnénk hinni - egyszerre a puszta fizikai attraktivitás és ugyanakkor az alatta/mögötte rejlő emberi kvalitások összessége.

Természetesen, egy olyan "titkos összetevőről" beszélünk, amit mindenki maga határoz meg önmaga számára. Hiszen az, hogy mi a szexi, ahogyan a "mi a szép, a vonzó, az esztétikus" mindig szubjektív és mindig csupán adott korszakra érvényes megállapítás marad.

A 12 férfi közt akad, aki komoly aktivista tevékenységet folytat, más gyakorlatilag egyfajta kulturális missziót (is) vezet, aminek hatására a klasszikusok és a magasirodalmi művek olvasása is egyre szexibbé válik, van, aki különleges hangjával és változatos szinkronszínészi munkáival tűnik ki, és olyan, akinek minden alakítása gyakorlatilag leugrik a képernyőről. 

Találunk köztük olyan színészt, aki "belenőtt Jack Nicholson cipőjébe" és a magyar kőszínházi világ több előadását tette felejthetetlenné (Gondolunk itt kiváltképp Székely Csaba leírhatatlanul megragadó 10 című drámájára a Radnóti színházban.) jelenlétével és olyat, aki a képernyőn vált igazán sikeressé.

Íme, 12 tehetséges magyar művész, akik nélkül a modern színházi és filmes szcéna - nem beszélve a közéletiről és a kulturálisról - nem lenne ugyanolyan!