A Disney miatt nem készült el soha A nemzet aranya 3

Ha egy baráti beszélgetés során Nicolas Cage-re terelődik a téma (ez mindennapos eset, nem igaz?), és feltesszük egymásnak a kérdés, hogy melyik a színész legjobb filmje, akkor sokan rávágják, hogy a A szikla. De legalább ennyien lesznek, akik A nemzet aranya vagy A nemzet aranya: Titkok könyve mellett teszik le a voksukat. Tény, utóbbi két filmje valóban nagy népszerűségnek örvend a rajongók körében, mégis máig nem bővült trilógiává a sorozat. Mostanra az is kiderült, hogy miért nem.

A nemzet aranya még 2004-ben jelent meg, majd a folytatás alig három évvel később, 2007-ben debütált a mozikban. Bár a kritikusok részéről elég vegyes fogadtatásban részesült mindkét film, a rajongók imádták a klasszikus kincskeresős koncepciót Nicolas Cage-re írva. Ezt mutatták, hogy az első film világszerte 347 millió dollárt hozott a konyhára, a második viszont már 459 milliót.

A két mozi producere, Jason Reed a napokban egy interjú során megemlékezett a két filmről és azt is elárulta, hogy máig miért nem készült el a sokak által nagyon várt harmadik rész. A háttérben természetesen a Disney és a pénz áll.

Bár a mozikban szépen termelt mindkét rész, a Disney sosem volt képes igazi franchise-t építeni belőlük. Vagyis nem tudott merchandise termékeket eladni Benjamin Frankling Gates karakterével (akit Nicolas Cage alakított), nem tudott a Disneylandben semmilyen attrakciót kreálni belőle. Egyszerűen nem tudta a történetet kirángatni a mozikból.

Így pedig nem is látott benne elég fantáziát, hogy további pénzt öljön bele – legalábbis egyelőre. Jó ideje hallani pletykákat, hogy készül a harmadik rész forgatókönyve, és Nicolas Cage sem zárkózna el a folytatástól. De biztosat jelenleg nem lehet tudni, így csak reménykedni lehet, hogy egyszer tényleg a mozikba kerülhet A nemzet aranya 3.