Macaulay Culkin neve örökre egybeforrt Kevin McCallisterével, ez ellen senki nem tehet semmit, még ő maga sem. Pedig megpróbált. A ’90-es évek legnagyobb gyereksztárját mindenki imádta és irigyelte, pedig valójában nem sok irigylésre méltó dolog volt az életében (a sikeren kívül). Ebben jelentős része volt a menedzsereként is működő apjának, aki leginkább csak egy pénzforrást látott a fiában.

Macaulay Culkin elég hamar ki is égett, és néhány mozi után egy időre vissza is vonult a filmezéstől. Aztán elkezdett felnőni, és hirtelen már nem volt az a cuki kisfiú, akit mindenki imádott. Ehhez jött még a gyereksztársággal járó stressz feldolgozása, ami végül masszív drogfüggőséghez vezetett. Szerencsére mára eléggé sikerült rendbe tennie magát, és lassan újraépíteni egy teljesen más színészi karriert.

Szóval Macaulay Culkint mindenki csak a cuki kisfiúként ismerte, aki hol a betörőkkel bánt el, hol a világ leggazdagabb gyerekeként kutatott eltűnt szülei után, máskor pedig egy kislány első szerelme volt. De volt a karrierjének egy olyan pontja is, amit kevesen ismernek, és talán ő maga is inkább elfelejtené. Játszott egy thrillerben, ráadásul ő volt benne a gonosz.

A jófiú 1993-ban került a mozikba, és bár a kritikusok eléggé lehúzták, anyagilag végül egészen sikeres lett. Valószínűleg ebben erősen közrejátszott az is, hogy ő volt a főszereplő. A történet egy kisfiúról, Markról szól, aki a nagynénjéhez kerül egy időre, ahol találkozik az unokatestvérével, Henryvel is. Hamarosan Henry elkezd egyre furcsábban viselkedni, egyre durvább és veszélyesebb dolgokat csinálni, és ködös kijelentéseket tenni. Végül kiderül, hogy valójában veszedelmes pszichózisban szenved, és korábban megölte a saját kisöccsét is.

Mivel Macaulay Culkint mindenki csak a cuki kifiúként azonosította, a nézők nagyon nehezen tudták befogadni ezt az új képet róla, pedig valójában pont a korábbi cukisága miatt volt igazán hátborzongató az alakítása. Érdekesség, hogy eredetileg nem is vele képzelték el a filmet, de az apja erősködött, hogy márpedig neki kell eljátszani a negatív főszereplőt. Még azzal is megfenyegette a Fox stúdiót, hogy kiszállnak a Reszkessetek betörők 2-ből, így végül a stúdió is beadta a derekát.

75 A jófiú  (1993)

dráma | thriller

A megmagyarázhatatlan gonoszság elõérzetérõl szól a mesterien adagolt történet. Henry elbűvölõ tizenkét éves kisfiú. Zárkózott és kényes titkaira, ám mindenki elfogadja... több»