A második évad helyett a börtönben kötött ki a valóságshow-szereplő

Ma debütál a Netflixen A pompom csapat második évada. A 2020 januárjában bemutatott első évad nagy sikert aratott, a valóságshow a Navarro kollégium pompon csapatának életét mutatta be. A show egyik sztárja Jerry Harris volt, aki nehéz családi körülményei dacára állandó optimizmusával és csapattársai folyamatos buzdításával hamar igen népszerű lett. Hogy aztán igen súlyos vádak miatt rács mögé kerüljön és talán élete nagy részére ott is maradjon.

A most 22 éves Jerry Harris nagyon fiatalon veszítette el az édesanyját rákban. A show-ban mutatott viselkedésével viszont gyorsan millió rajongótáborra tett szert. A közösségi médiában is elérte az egymilliót a követőinek száma, a show után sorra jöttek a különféle interjúk a beszélgetős műsorokban, saját lakást tudott vásárolni magának és egymás után kapta a szponzorációs szerződéseket.

2020 tavaszán úgy tűnt, hogy Jerry Harris élete ennél fényesebb nem is lehetne. Aztán eljött 2020 szeptembere, amikor is egy nap az FBI törte rá az ajtót és bilincsben vitték el. Mint kiderült, Jerry Harris eddigre már rendszeresen zaklatott kiskorú fiúkat szexuálisan.

Az eset akkor robbant ki, amikor egy nyíltan meleg kiskorú ikerpár édesanyja rájött, hogy Jerry Harris online chatprogramokon keresztül rendszeresen zaklatja a fiait. Meztelen képeket és videókat követelt tőlük és kihasználta ismertségét és a fiúk rajongását is, hogy elérje, amit akar. A vádak szerint a zaklatás akkor indult, amikor az ikrek még csak 13 évesek voltak és 2019-ben egy versenyen egyiküket egy mosdóban szexre is kényszeríteni akarta.

Jerry Harris tagad minden ellene felhozott vádat, de a jogi képviselőinek indítványát, miszerint a tárgyalásig helyezzék szabadlábra, a bíróság elutasította. Így a mindig mosolygós valóságshow-sztár jelenleg is börtönben ül és a tárgyalására vár.

A Netflix a második évadban egy teljes epizódot szentel az esetnek, amelyben a csapattársai mellett az ikrek is megszólalnak. Korábbi csapattársai megdöbbenve fogadták a híreket, egyikük arról mesélt, hogy Jerry Harris a börtönből írt neki levelet, ebből pedig egyértelműen az jön le, hogy fel sem fogja a helyzete súlyosságát.

dokumentum | sportfilm

A Navarro kollégium pomponcsapata élete legnagyobb kihívása előtt áll. több»