Amikor Ryan Reynolds felpofozta a mostohagyerekét

Talán kevesen tudják, de Ryan Reynolds belekóstolt már a horrorfilmek világába is. Ennek keretében 2005-ben az ő főszereplésével készült el a ’79-es klasszikus Amityville Horror remake-je, A rettegés háza. Ebben olyan szinten beleélte magát a karakterébe, hogy egyszer egy olyan pofon is elcsattant, ami nem volt benne a forgatókönyvben.

A rettegés háza egy valós eseményeken alapuló horror. A történet a Lutz családról szól, amely egy régi házba költözik. Bár elsőre álmaik otthonának tűnik, hamar kiderül, hogy a korábbi lakók szörnyű tragédia áldozatai lettek. A család egyik tagját megszállta az ördög és szó szerint lemészárolt mindenkit. A Lutz család feje idővel egyre furcsábban, egyre agresszívabban kezd viselkedni, ahogy őt is a hatása alá keríti egy túlvilági erő.

Ryan Reynolds játszotta a családfőt, aki a film végére a családja életére tör. A színész feleségét Melissa George játszotta, míg a pár három gyermekét (pontosabban a feleség korábbi házasságából származó három gyermekét) Chloë Grace Moretz, Jimmy Bennett és Jesse James.

A színész egy interjúban arról mesélt, hogy nagyon komolyan vette a forgatást. Éppen azért, hogy minél hitelesebben el tudja játszani a család életére törő férj szerepét, igyekezett a lehető legtávolabb maradni a gyerekektől. Nem akart túl közel kerülni hozzájuk, nem akarta nagyon megszeretni őket, mert az csak nehezebbé tette volna az egyébként sem könnyű forgatást.

A filmben van egy jelenet, amikor az apa az egyik fiúval közösen fát hasogat a ház mögött. Itt már erősen mutatkoznak az apán az őrület jelei. Ryan Reynolds olyan szinten beleélte magát a szerepbe, hogy a jelenet felvételén egy kisebb pofon is elcsattant, ami egyáltalán nem volt benne a forgatókönyvben.

A színész bevallása szerint teljesen lefagyott utána, ugyanis ő maga sem számított rá, hogy ez kerekedik ki a felvételből. Nem győzött bocsánatot kérni a gyereket alakító Jesse Jamestől és a rendezőnek is azt mondogatta, hogy nem tudja, hogy történt. Viszont sem Jesse James, sem a stáb többi tagja nem csinált nagy ügyet a dologból.

Utólag pedig már mindenki úgy volt vele – beleértve Ryan Reynoldsot is –, hogy kifejezetten illett a jelenethez és a filmhez az a pofon.

horror

A Long Island-i Amityville egy kedves családi háza egy szörnyű titkot rejteget. Az ott élő Defeo család egyik tagja, Roland brutálisan végzett szüleivel és testvéreivel.... több»