Miközben a Warner Bros. folytatja a Dűne-film folytatásának forgatását, az HBO Max előzménysorozatához, a Dűne: The Sisterhoodhoz leszerződött Emily Watson és Shirley Henderson (galériánkban) Valya Harkonnen és Tula Harkonnen, azaz a Harkonnen nővérek szerepére - írja a Deadline.

A történet 10.000 évvel Frank Herbert 1964-es Dűne című epikus regényében leírt események előtt fog játszódni. A sorozat Valyát és Tulát követi majd, akik a Nővérek Testvériségében, egy hatalmas nőkből álló titkos szervezetben emelkedtek hatalomra.

A sorozat várhatóan az ő hatalomra jutásukat mutatja be, ahogy "az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és megalapítják a Bene Gesserit néven ismert legendás szektát". (A Bene Gesserit egy olyan női csoport, 'akiknek rendkívüli testi és szellemi mesterien képesek szakértelemmel átszövni az Imperium feudális politikáját és intrikáit'.)

Dűne: A The Sisterhood Brian Herbert (az eredeti Dűne-szerző, Frank Herbert fia) és Kevin J. Anderson 2012-es Sisterhood of Dune című regénye alapján készült. Az HBO Max kifejezetten sorozatra szóló megrendelést adott ki a Dűne: The Sisterhoodra 2019 júniusában, bár a fejlesztés jelentősen megváltozott a COVID-19 járvány idején. A Dűne-film eredeti írója, Jon Spaihts eredetileg a sorozatot készítette volna, a pilot epizód rendezésére pedig a Dűne rendezőjét, Denis Villeneuve-t szerződtették.

Miután közel két évig nem érkezett hír a projektről, 2021 áprilisában kiderült, hogy Diane Ademu-John veszi át az új alkotó és showrunner szerepét, miután Spaihts 2019 novemberében kiszállt. Johan Renck (Csernobil) áprilisban érkezett az első két epizód rendezésére, bár egyelőre nem tudni, mikor kezdődik a forgatás.

Watson jelenleg az Isten teremtményei című filmben látható, amely a múlt hétvégén debütált a mozikban, emellett pedig a hamarosan bemutatásra kerülő The Legend of Ochi című filmben is játszik. Henderson, aki leginkább Babu Frik hangjaként ismert a Star Wars: Skywalker kora című filmben, Agatha Christie-ként az Ecc, pecc, ki lehetsz? című filmben is szerepel.