Carrie Fisher egy olyan meghatározó személyiség volt, akire több téren is számítani lehetett Hollywoodban. 

Nemcsak tehetséges színésznő volt, akit a Star Wars sorozatban Leia hercegnő ikonikus szerepéről ismertek a franchise rajongói, hanem a nők erőteljes szószólója és barátainak elszánt védelmezője is. 2017-ben Fisher barátnője, Heather Ross ugyanis nyíltan beszélt arról, hogy korábban egy producer szexuálisan bántalmazta őt. 

Ross elmondása szerint Fisher annak idején azonnal támogatásáról biztosította és védelmét, hírnevét és megfélemlítési taktikáit használta fel arra, hogy zaklatóját meggátolja abban, hogy másokat is kihasználjon. 

“Körülbelül két héttel, miután beszéltem neki az engem ért támadásról, e-mailt küldött nekem, és azt mondta: 'Épp most futottam össze a Sony stúdióban ‘vele’. Tudtam, hogy valószínűleg ott lesz, ezért elmentem az irodájába, és egy fehér szalaggal ellátott csomagot hagytam ott neki Tiffany-ból” - mondta Ross egy a BBC-nek adott 2017-es interjúban.

“A dobozban egy tehénnyelv volt a westwoodi Jerry's Famous Delitől, egy cetlivel: ‘Ha még egyszer hozzányúlsz a kedves Heatheremhez vagy bármelyik másik nőhöz, a következő szállítmányban a ‘tiéd’ lesz benne, egy sokkal kisebb dobozban!’” -  mesélte Ross.

“Ez a nő, akit szerettem, a barátom volt, nem csak valami ál-hollywoodi személyiség. Ő volt Carrie Fisher. Mondott dolgokat, és a szemedbe mondta őket” - tette hozzá a színésznő.