Szinte a fű alatt érkezett meg a Netflix kínálatába egy új dráma, amely szinkronosan is megnézhető. A nagy felhajtás elmaradt körülötte, mégis érdemes odafigyelni rá. Nem csak azért, mert egészen erős szereposztással bír, de a történet és a téma is aktuális. Még úgy is, hogy valójában az 1920-as években játszódik.

A látszat ára. Ezzel a címmel született meg Rebecca Hall színésznő rendezői debütálása. Egy drámáról van szó, amelynek alapját Nella Larsen 1929-ben megjelent regénye, a Passing adja.

A történet az 1920-as években játszódik New Yorkban. Két színesbőrű nőről szól, akik gyerekkorukban jó barátok voltak, ám az élet két teljesen különböző irányba repítette őket. Mikor felnőttként újra találkoznak, nem is különbözhetnének egymástól jobban. Egyikük ugyanis fehérnek adja ki magát csak azért, hogy könnyebben beilleszkedjen a társadalomba és elkerülje a meghurcoltatást.

A film két főszerepét Tessa Thompson és Ruth Negga alakítja, férjeiket pedig Alexander Skarsgård és Andre Holland. Mindannyian remekül hozzák a karakterüket, a film témája pedig még közel egy évszázad távlatából is kifejezetten aktuálisnak érződik.

A rasszizmus és a kirekesztés manapság éppúgy szomorú része az életünknek, mint száz évvel ezelőtt volt. Ahogyan a megfelelési kényszer is, amiért sokan az identitásukat is hajlandóak feladni.