Depp bukott, a mutánsoké a hétvégeA kép forrása: hollywoodreporter.com

Két szuperprodukció mérkőzött meg a hétvége folyamán, mely megalázó vereséggel zárult.

Az X-Men: Apokalipszis 65 millió dollárral zárta a nyitóhétvégét, mellyel könnyedén szerezte meg az észak-amerikai toplista első helyét, míg világszerte további 185 milliót kaszált. Ezzel az eredménnyel a megújult franchise történetének második legjobban teljesítő filmje lett, megelőzve ezzel a X-Men: Az elsők-et. Bár az újságírók nem lelkesedtek a mutánsok legújabb történetéért, sőt, sokan a trilógia leggyengébb részekét emlegetik, Bryan Singer filmjét nem tudta megszorongatni a konkurencia.

Sajnos nem örülhet ennyire a Disney a rendezőváltáson átesett Alice Tükörországban kapcsán, ugyanis a Johnny Depp nevével fémjelzett produkció mindössze 28 milliót tudott összekalapozni a hétvége folyamán, amit a stúdió kénytelen lesz bukásként elkönyvelni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kritikusok is elég lehangolóan nyilatkoztak James Bobin filmjéről, könnyen lehet, hogy az Alice-széria nem bővül trilógiává a közeljövőben. A nemzetközi közönség még javíthat a helyzeten, ugyanis világszerte 65 milliós bevételt tudott felmutatni, de még így is bizonytalan, hogy a 170 milliós büdzséből készült film képes lesz-e a pozitív irányba billenteni a mérleget.

A dobogó harmadik fokát az Angry Birds - A film szerezte meg, mely közel 19 millió dollárral tudta növelni a bevételeit, és két héttel a premierjét követően már 223 milliónál jár.

A teljes bevételi listát a Mafab boxoffice felületén találjátok.