Dr. Julian De Silva nem csak a női hírességeket vizsgálta meg, amikor azt kereste, hogy az aranymetszéshez viszonyítva kinek van a legtökéletesebb arca. Mint arról egy korábbi mai írásunkban mi is meséltünk már, e téren Bella Hadid lett a befutó. Ha azt olvastad, akkor már e cikk kérdésére is tudod a választ.

De ha nem, akkor most eláruljuk! Dr. Julian De Silva, egy brit plasztikai sebész egy számítógépes technológia segítségével vizsgálta meg több híres férfi arcvonásait arra a kérdésre keresve a választ, hogy kinek van a legtökéletesebb arca. A szépség továbbra is szubjektív dolog, de azért lehet bizonyos mértékig szabályokat felállítani e téren is. Ilyen az aranymetszéshez való viszonyítás is.

A számítógépes technológia a hírességek arcának számos vonását és tulajdonságát vizsgálta: az orr hosszát, a szemek közti távolságot, az orr és a száj közti távolságot, a száj szélességét és hasonlókat. Emellett ezek egymáshoz viszonyított helyzetét is figyelte.

Ezek alapján a megvizsgált férfiak közül az aranymetszés szerinti tökéletességhez Robert Pattinson állt a legközelebb, aki 92,15 százalékot ért el. Őt nem sokkal lemaradva követte Henry Cavill 91,64 százalékkal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bradley Cooper állhatott fel 91,08 százalékkal. A sort pedig Brad Pitt (90,51), George Clooney (89,91), Idris Elba (88,01) és Ryan Gosling (87,48) folytatta. Persze a teljesség igénye nélkül.