Egész Hollywood lázban ég: Will Smith és a Deadpool 2 rendezője alaposan felkavarta az állóvizet

Valóságos licitháborút robbantott ki, mikor kiderült, hogy Will Smith és David Leitch közös filmet forgatnak saját produkciós irodáik közreműködésével. Egy ilyen projekt nagyon jó eséllyel a következő évek egyik nagy durranása lehet, éppen ezért szabályosan sorban állnak érte a nagy stúdiók – és persze a nagy streaming szolgáltatók is!

A Fast & Loose címet viselő akció-thriller főszereplője tehát Will Smith lesz, míg a rendezői széket David Leitch foglalja majd el. Utóbbi eredetileg csak producerként szállt be a projektbe, de mostanra biztossá vált, hogy még jobban kiveszi a részét a filmből. A forgatókönyvet Jon Hoeber és Eric Hoeber írja. De miről is van szó?

A történet John Riley-ről szól, aki egy nap Tijuanában tér magához egy támadás után. Ennek folyományaként szó szerint nem emlékszik semmire a múltjából, fogalma sincs, hogy ki is ő valójában. De persze, ahogy az amnéziás filmek esetében lenni szokott, talál egy apró nyomot, amin el tud indulni.

Hamarosan rájön, hogy bizony kettős életet élt, de ez a két élet nem is különbözhetne jobban egymástól. Egyik énje ugyanis az alvilág egyik rettegett ura, aki dögös nőkkel és méregdrága játékszerekkel veszi körül magát, aki valósággal zabálja az életet. A másik énje viszont egy beépített CIA-ügynök, aki nagyon nincs jól megfizetve, se családja, se barátai, se igazi életcélja. Igen ám, de vajon e két élet közül melyik volt az igazi és melyik az álca? És egyáltalán: a kettők közül ő melyiket élné szívesebben?

A Fast & Loose tehát egész érdekes történettel kecsegtet. Bár Will Smith az utóbbi években hajlamos volt a nagy sikerfilmek mellett többször is mellé nyúlni, még így is Hollywood egyik legkeresettebb sztárja, akinek csak a személye garancia lehet az anyagi sikerre. Hasonló a helyzet rendezői oldalon David Leitch esetében is, így érthető, hogy miért figyelt fel ennyire a filmipar erre a projektre.

A hírek szerint többek közt a Sony, az MGM, a Paramount és a Warner Bros. is harcba szállt a film jogaiért, de mellettük a nagyobb streaming szolgáltatók is szívesen a saját csatornájukhoz kötnék a filmet. Hogy végül kinek lesz a legmélyebb a zsebe, azt majd meglátjuk.