Tegnap debütált a mozikban Hugh Jackman legújabb filmje, a Neill Blomkamp rendezésében készült Chappie, melyben a színészt ismét egy új oldaláról ismerhettük meg. Képes rovatunkban ezúttal Hugh Jackman arcai kapják a főszerepet.

Sármos, remekül táncol és énekel, humanista, karrierjét nem kísérik botrányok, két örökbefogadott gyermeke van, de játszik zongorán és gitáron is. Nem mellékesen pedig ő Rozsomák (Farkas) az X-Men franchise filmjeiben. Ő Hugh Jackman, a sydney-i születésű Golden Globe-díjas színész, aki bár újságírónak készült, sőt, az egyetemet is elvégezte, végül mégis a színészkedés mellett döntött.

Bár pályafutását sorozatokban kezdte, hamar felfigyelt rá a szakma, és néhány kisebb produkció után egy csapásra Hollywood ünnepelt sztárja, és a nők bálványa lett. Emellett a szakmai sikerek sem kerülték el, eddigi karrierje során másfél tucat díjat zsebelt be filmes és színpadi alakításaiért. Olyan rendezőkkel volt alkalma együtt dolgozni, mint Bryan Singer,  Christopher Nolan,  Darren Aronofsky, Tom Hooper vagy Neill Blomkamp.

Generációjának egyik legkarizmatikusabb színésze már sokféle arcát mutatta meg, ezekből szemezgettünk a fenti galériában Jackman pályafutásának kezdetétől egészen a napjainkig.