Nem meglepő, hogy a The Last of Us már a kezdetektől fogva érzelmekkel teli volt - de az első epizódban bekövetkezett gyomorszorító haláleset teljesen felkavarta a nézőket.

Az azonos című videojáték-sorozat alapján készült tévésorozat főszereplői Pedro Pascal, mint Joel és Bella Ramsey, mint Ellie, egy valószínűtlen páros, akiknek egy olyan világban kell keresztül utazniuk az Egyesült Államokon, amelyet egy gombafertőzés pusztított el, ami miatt az emberek gyilkos lényekké változnak.

Az első részben a nézők 20 évvel a múltba, a járvány kitörésének napjára utaznak, ahol találkoznak Joel tinédzser lányával, Sarah-val (Nico Parker). Miután a lány napja normálisan eltelik, az éjszaka káoszba torkollik, amikor a fertőzött emberek tombolni kezdenek az utcákon. Amikor Sarah, Joel és testvére, Tommy (Gabriel Luna) megpróbálnak biztonságba menekülni, Joelt és Sarah-t végül egy katona sarokba szorítja, aki utasítást kap, hogy lője le őket, annak ellenére, hogy a főszereplő ragaszkodik hozzá, hogy nem betegek. A katona rájuk lő, de csak súrolja Joel oldalát, mielőtt Tommy lelőné. Golyója azonban eléri Sarah-t, egyenesen a gyomrába talál, ami a lány halálát okozza.

Sarah utolsó lélegzetvételeit teljesen borzalmas végignézni, ahogy Joel kétségbeesetten próbálja felemelni, hogy megmenthesse, annak ellenére, hogy a lány kínjában tiltakozik. A lány végül apja karjaiban hal meg, aki csupa vér... és miután a nézők látták ugyanezt a jelenetet a videojátékban, rengetegen fejezték ki, mennyire feldúltak volt, hogy a tévéadaptációban újra végignézhették.

'Tudtam, hogy ez lesz, mégis itt vagyok, és hevesen zokogok a padlón' - tweetelte egy ember.

'Ezeket a jeleneteket úgy nézni, hogy végig tudjuk, mi fog történni, kegyetlen és szokatlan büntetés' - jegyezte meg egy másik.Valaki más azt mondta, hogy Joel és Sarah jelenete 'ugyanúgy fájt, mint a videojátékban', hozzátéve: "És én NEM vagyok jól".

'Sarah noooooo????????????????' - írta valaki - 'Tudtam, hogy ez fog történni, de mégis újra feldúlt vagyok.'

Mások azt mondták, hogy szerintük Sarah halála 'jobban eltalált', mint a videojátékban, mert a sorozatban a nézők több időt töltöttek vele a halála előtt.

Nico, aki Thandie Newton lánya, nagy dicséretet kapott könnyfakasztó alakításáért, ahogy egyvalaki tweetelte: "Azért zokogtam így sokkal jobban, mert kötődtem Sarah-hoz, mert többet láthattunk belőle & mert Nico Parker milyen JÓ színésznő."

"Nico Parker ki fogja tépni a szívemet, és én még nem állok rá készen' - írta egy zaklatott néző, míg egy másik hozzátette: "Az eredeti már így is elég fájdalmas, de ezt a szerepet élőben látni még kiaksztóbb. Pedro Pascal és Nico Parker hihetetlenül jó munkát végeztek."

Egy nemrégiben adott interjúban Nico így nyilatkozott a várva várt drámában való szerepléssel járó nyomásról: "Ez inkább a belső, "Ó, Istenem, vajon igazságot szolgáltatok-e ennek a karakternek?" De azt hiszem, csak megpróbáltam szétválasztani a kettőt." A 18 éves színész így folytatta: "A sorozat egy dolog, a játék egy másik, és a kettő szétválasztása volt a fő cél, de mindenképpen hihetetlenül stresszes volt".