Elhunyt a színész, aki túlélte az auschwitzi haláltábort is, Robert Clary

96 éves korában elhunyt Robert Clary színész.

Halálának hírét unokája közölte a nyilvánossággal, Robert Clary Los Angeles-i otthonában távozott el. Clary Párizsban született ortodox zsidó családban, 12 éves korában kezdett el a szórakoztatóiparban dolgozni.

A második világháború idején szüleivel együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan családtagjai közül csupán ő menekült meg 31 hónap raboskodás után. Clary saját elmondása szerint kizárólag annak köszönhette, hogy túlélte a koncentrációs tábor borzalmait, hogy képes volt szórakoztatni.

“36 éven át magamba zárva tartottam ezeket a háborús élményeket. De azok, akik megpróbálják letagadni a holokausztot, az én szenvedésemet és mások millióinak szenvedését, arra kényszerítettek, hogy beszéljek” - nyilatkozta egy alkalommal a színész.

Robert Clary legismertebb alakítása a nagysikerű Hogan's Heroes című második világháborús sitcomban látható. A produkcióval kapcsolatban megjegyezte, hogy vannak fenntartásai, mivel a cselekmény nagyban eltér a valóságban történt borzalmaktól.

Clary 1945-ben visszatért Franciaországba, majd televízióspályafutása egy francia vígjátékban való szereppel kezdődött a CBS egyik varietéműsorában. 1952-ben fellépett a New Faces című Broadway-darabban. Utolsó alakítása a Gazdagok és szépek című sorozatban látható.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Robert Clary

Robert Clary

szül. 1926. 03. 01. - elhunyt 2022. 11. 16.
Paris, Franciaország
Párizsban született ortodox zsidó családban, 12 éves korában kezdett el a szórakoztatóiparban dolgozni. A második világháború idején szüleivel együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan családtagjai közül csupán ő menekült meg 31 hónap raboskodás után. Clary saját elmondása szerint kizárólag annak köszönhette, hogy túlélte... több»