Ezért lesz tökéletes szuperhős Sylvester Stallone?

Amit a ’80-as és ’90-es években a korszak jellegzetes akciófilmjei jelentettek, azt manapság a szuperhősfilmek testesítik meg a mozikban. Nincs is ezzel semmi gond, ahogy az idők, úgy a trendek is változnak. De mennyire lehet jó ötlet, ha az előbbiek egyik ikonikus alakját próbáljuk meg elhelyezni az utóbbi műfajon belül?

Erre a kérdésre idén nyáron megkaphatjuk a választ. Hacsak a sors és egy bizonyos vírus közbe nem szól megint, akkor júniusban kerülhet a mozikba a Szamaritánus, Julius Avery új szuperhősfilmje, ami több szempontból is merőben más lesz mint a zsáner megszokott darabjai.

Az egyik ilyen tényező, hogy a történet nem a Marvel vagy a DC univerzumokat fogja bővíteni, azoktól teljesen független. Ez a történet egy fiatal srácról szól, aki egy nap rájön, hogy az öregúr a szomszédban nem más, mint az a szuperhős, aki röpke húsz évvel korábban szívódott fel nyomtalanul.

A másik érdekesség, hogy e film főszereplője, az a bizonyos megöregedett szuperhős nem más lesz, mint Sylvester Stallone, akit aligha kell bárkinek is bemutatni. Az előző évezred vége felé számtalan klasszikus akciófilmben láthattuk igazságot osztani.

Éppen ezért gondolja úgy Julius Avery, hogy ő volt a legtökéletesebb választás a Szamaritánus főszerepőre. A rendező egy interjúban arról beszélt, hogy annak idején nem voltak még szuperhősök a mozikban. A rajongók helyettük az akcióhősöket imádták. És ezek közül is az egyik legfényesebb csillag kétségtelenül Sylvester Stallone volt, akiről úgy tartja, hogy a legközelebb állt ahhoz, amit ma a szuperhősök képviselnek a mozivásznon.

Hogy a Szamaritánus végül sikeres lesz-e, azt egyelőre nehéz lenne megtippelni. A műfajt jelenleg a Marvel uralja, de a DCEU is feltörekvőben van. Azok a filmes próbálkozások pedig, amelyek ezeken kívül helyezkednek el, elég vegyes képet mutatnak. Néhány igazán nagyszerű film mellé be-befigyel egy-két borzasztó is.

Szóval a Szamaritánusnak igen kemény mezőnyben kell majd megállnia a helyét. De ha valaki képes lehet erre, akkor az Sylvester Stallone. Már csak azért is, mert valójában annyira nem esik messze tőle a szuperhősfilmek világa. Emlékszünk még rá Yondu temetéréséről, ugye?