Nem kis felháborodás követte a Netflix egyik legújabb humorosnak szánt karácsonyi rövidfilmjét, amely Krisztus első megkísértése címen érhető el a streaming szolgáltató műsorkínálatában.

A vígjáték alapötlete igencsak egyszerű, lényegében azzal a gondolattal játszik el, hogy Jézus Krisztus tulajdonképpen homoszexuális, ráadásul aktív párkapcsolatban is él egy férfival, akit végül be is mutat a családjának.

A Krisztus első megkísértése egyrészt egészen gyenge értékelést ért el a véleményaggregátor portálokon, a szakmai vélemények egybehangzóan egyszerűen csak kínosan gyenge produkcióként értékelte a filmet, a sokkal többen akadtak viszont olyanok is, akiket vallási meggyőződésükben sértett a film.

Brazíliában a közelmúltban egy petíció is indult, amelynek aláírói követelték a Netflixtől, hogy vegye le a műsorából a filmet, ám erre mindeddig nem érkezett reakció a szolgáltatótól. Végeredményben az egészből bírósági ügy kerekedett, amelynek következtében Benedicto Abicair bíró kötelezte a Netflixet, hogy tegyen eleget a petícióban megfogalmazott követeléseknek.

A filmet a brazil YouTube csatorna, Porta dos Fundos tagjai készítették, akiket korábban már számos kritika ért, hogy sértő tartalmat gyártanak a vallásos emberekre nézve, így nem a Krisztus első megkísértésével szemben igencsak rövid időn belül közel 2 millió aláírás gyűlt össze.