Újabb szexuális zaklatás vádjával néz szembe Gérard Depardieu.

A színész ellen korábban még 2018-ban emeltek vádat hasonló ügyben. Ezúttal Hélène Darras színésznő tett feljelentést a hatóságoknál. Darras azt állítja, hogy Depardieu szexuálisan bántalmazta őt a 2007-es Disco című film forgatásán.

A hírről elsőként a France 2 televíziós csatorna számolt be, a továbbiakban pedig a párizsi ügyészség is megerősítette a Variety magazinnak, hogy jelenleg belső vizsgálatot folytatnak az ügyben.

“Jelenleg a panaszt vizsgáljuk, amely arra irányul, összefüggésbe hozható-e a már folyamatban lévő korábbi, 2018-as feljelentéssel kapcsolatban, illetve külön kell kezelni” - nyilatkozta az ügyészség szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy a panasz a francia elévülési idő hatálya alá tartozik-e, a szóvivő azt válaszolta, hogy “ez attól függ, miként veszik ez figyelembe, ezért is került vizsgálat alá, amelyet még nem adtuk át az erre a célra létrehozott nyomozati egységnek”.

A Variety megkereste Depardieu jogi képviseletét, akik egyelőre nem kívántak reagálni a feljelentésre. Depardieu ellen 2020. december 16-án emeltek vádat nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával kapcsolatban, amely egy Charlotte Arnould színésznő által 2018-ban benyújtott perhez kapcsolódik. Az ügyet korábban, 2019-ben bizonyítékok hiányában ejtették, de 2020-ban újraindították.

Darras egyike annak a 13 nőnek, akik megosztották vallomásukat a Mediapart által áprilisban közzétett oknyomozó riportban. Depardieu a Le Figaro című napilapban október 1-jén megjelent rövid nyílt levélben tagadta az ellene felhozott vádakat, illetve hangsúlyozta, hogy Darras önként érkezett az otthonába.