Gerard Butler szuperlátványos katasztrófafilmben akciózik, már a mozikban a Greenland - Az utolsó menedék

Gerard Butler egy pusztító természeti katasztrófával néz szembe Ric Roman Waugh filmjében, a Greenland - Az utolsó menedék-ben, mely csütörtöktől már a magyarországi mozikban is látható. 

A történet szerint egy magánéleti válságba jutott házaspárnak és fiuknak biztos helyre kell menekülniük a Földet és az egész emberiséget fenyegető meteoreső miatt. A világ kormányai elkeseredett lépésekre szánják el magukat, Jeffnek (Gerald Butler) és családjának azonban szerencséje van, mivel véletlenszerűen kiválasztották őket, ezáltal belépést nyerve egy föld alatti bunkerbe. Mindössze 48 órájuk van, hogy eljussanak a menedékbe, mielőtt az űrből érkező veszély elpusztítaná a ma ismert világot. A családnak túl kell lépnie a személyes ellentéteiken, és együtt kell működniük, ha át akarják vészelni az egyre kritikusabbá váló helyzetet. Megkezdődik a hajsza az idővel, melynek tétje nem kisebb, mint maga a túlélés.

Ric Roman Waugh (Csapda, Támadás a Fehér Ház ellen 3.: A védangyal bukása) lehengerlő látványt ígérő, az Anton és a G-Base égisze alatt készülő katasztrófafilmjében a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után ismét Gerard Butlerrel dolgozott, míg a további főbb szerepeket Morena BaccarinScott GlennDavid DenmanKendrick CrossDez és Roger Dale Floyd alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Ric Roman Waugh és Gerard Butler második közös filmje a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.
  • Ric Roman Waugh renDező és David Buckley zeneszerző ismét együtt dolgozott a Támadás a Fehér Ház ellen 3 után.
  • A film forgatása 2019. júniusában kezdődött meg, és augusztus 16-án ért véget. A munkálatok Atlantában, Georiga államban zajlottak.
  • Az eredeti tervek szerint a filmet Neill Blomkamp renDezte volna Chris Evans főszereplésével, de miután Blomkamp visszalépett, végül a színész sem vállalata a szerepet.
  • A film premierjét eredetileg június 12-re tűzte ki az STX Entertainment, de a koronavírus-járvány miatt a bemutatót többször is el kellett halasztani. A film végső premierdátuma augusztus 14. lett.

Hazai premierdátum: 2020.09.24.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: