Négy évvel azután, hogy szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak merültek fel ellene,  James Franco visszatér a színészethez.

A színész a 2023-ban debütáló Me, You című második világháborús dráma főszerepében lesz látható, amely Bille August rendezésében készül. 

“Izgatottan várom ezt a fenomenális projektet és azt, hogy a legendás Bille Augusttal dolgozhatok együtt. Nagy rajongója vagyok a munkásságának, a forgatókönyv pedig egszerűen fenomenális” - nyilatkozta nemrégiben James Franco, amelyet a The Hollywood Reporter magazin adott közre.

James Franco mindemellett a Mace című produkcióban is szerepet vállalt, amelynek előkészületei jelenleg is zajlanak. A színész nem mellékesen 2018-ban több nő által tett szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádak sorozata után lépett vissza a színészettől.

A színészt megvádoló nők közül négyen a színészhallgatói voltak, 2019-ben pedig be is perelték őt. A vallomások alapján Franco "zaklatás és szexuális kizsákmányolás környezetét" teremtette meg azzal, hogy "széles körben helytelen és szexuális töltetű viselkedést tanúsított a női diákokkal szemben".

Franco a későbbiekben elismerte, hogy csakugyan szexuális kapcsolatot létesített a hallgatókkal, amelyet meg is bánt. A későbbiekben többen elhatárolódtak a színésztől, többek között közeli barátja és pályatársa, Seth Rogen is.