Jeffrey Wright igencsak megdöbbentette pályatársait, miután visszautasította a stúdió kérését, hogy cenzúrázzák a párbeszédeit. A színész erről az American Fiction promója kapcsán beszélt egy friss interjúban.

Wright az Entertainment Weekly magazinnak adott interjúban beszélt egy korábbi szerepéről, a A pokol lovasai című produkcióban ugyanis olyan dialógust használt, amelyet akkor többek szerint cenzúrázni kellett volna.

“Ebben a jelenetben, amelyben ébredésének és a felszabadulás iránti igényének ez a fajta csúcspontja van, azt mondja: 'Annak az embernek a barátjának lenni nem volt több, mint a n--jének lenni. És én soha többé nem leszek senkinek a n--je” - mesélte a színész.

“A stúdió akkoriban annyira ellentmondásos volt azzal kapcsolatban, hogy hogyan forgalmazzuk. Végül úgy döntöttek, hogy egyáltalán nem kell marketingelnünk. Aztán megkértek, hogy csináljam meg a párbeszéd azt a  változatát, amelyet repülőutakon is lejátszhatnak a nézőknek. Azt mondták: 'Az N-szót itt szeretnénk megváltoztatni négerre.’ Azt feleltem, hogy részemről ez nem fog megtörténni, így kerestek egy másik színészt, aki kimondta helyettem azt a szót” - mondta Wright.

Jeffrey Wright legutóbbi filmje, a Rustin egyébként elérhető a Netflix műsorkínálatában. A színész meglehetősen mozgalmas időszakot él át, hiszen az American Fiction-ben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra jelölték.

60 Rustin  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

Bayard Rustin, az 1963-as nagy jelentőségű washingtoni menet tervezője, az egyik legnagyobb aktivista és szervező volt, akit a világ valaha ismert. Kihívta a tekintélyt, soha nem... több»