A John Wick egy olyan jelenséggé nőtte ki magát, amely immár négy filmet tartalmaz és közel egy évtizede tartja izgalomban az akciórajongókat!

Kevés filmsorozat győzi meg ilyen következetesen a közönséget és a szaksajtót is. De vajon folytatódik-e ez a sikersorozat az első spin-offal, amely nem kerül a mozikba - és amely a főszereplő Keanu Reeves nélkül készült el? Két nappal a bemutató előtt nem úgy néz ki...

A napokban jelentek meg az első kritikák a John Wick, Magyarországon forgatott spin-off sorozatáról, a A Continental: John Wick világábólról - és nem éppen rózsásak. A háromrészes előzmény sorozat szeptember 22-én (14 órakor) debütál az Amazon Prime Videón.

De vajon megéri-e végül a három egész estés epizódból álló, az 1970-es években játszódó, a címadó hotel eredetéről szóló sorozat? Az első kritikák arra késztetnek, hogy legalábbis gondold át alaposan az elvárásaidat...

Lássunk néhányat a kritikák közül

A legtöbb kritika vegyes vagy negatív, ahogy egy gyors pillantás az X-en (korábban Twitter) mutatja. Alison Herman a Variety-től például azt hangsúlyozza, hogy a készítők nyilvánvalóan nem értették meg, mit vár a közönség egy John Wick nélküli John Wicktől. Ő most minden reményét a Ballerina című mozis spin-offhoz (mozibemutató: 2024. június 6.) fűzi, hátha az jobban teljesít majd. Számára azonban a háromrészes minisorozat: "frusztráló és kiábrándító":

Jeremy Mathai a Slashfilmtől rámutat, hogy a sorozat nem tud megfelelni azoknak a csillagászati elvárásoknak, amelyeket a mozifilmek gerjesztettek - és mindenekelőtt elköveti azt a hibát, hogy mindig maga keresi a közvetlen összehasonlítást. Mathai így: "szeretetlen, örömtelen és végül értelmetlen visszatérésről" beszél a John Wick univerzumában.

A The Wrap-on az akciót dicsérő szavakkal illetik, de Gregory Lawrence-nek sok kritikája van a sorozat tartalmával kapcsolatban. Szerinte a legkritikusabb pont az, hogy a soványka történet egyszerűen nem kínál eleget ahhoz, hogy három 90 perces részt áthidaljon.

Tom Jorgensen az IGN-től azt írja: "Aki többet szeretne megtudni Winston szállodatulajdonos vagy Charon recepciós múltjáról, az valóban megkapja amit vár. De bár a minisorozatban összeállnak a kirakós hiányzó darabkái, ami a Magas Kamaráról szóló történethez szükséges, a bemutatott dolgok és a cselekmény egyszerűen következetlenek, a karaktereket pedig könnyű elfelejteni.

Hogy a The Continental végül is a sorozat szórakoztató és méltó folytatása lesz-e, amely a telhetetlen John Wick rajongóknak is megadja amire vágytak, vagy a gyilkos saga Keanu Reeves nélkül talán nem is működik - legalábbis a Ballerina mozibemutatójáig -, arról péntektől magad is meggyőződhetsz. 

akció | krimi | thriller

Egy szállodalánc történéseibe nyerhetünk bepillantást, amely valójában bérgyilkosoknak ad otthont.