Jön az egészestés Tom és Jerry-film

A Warner úgy határozott, hogy ráerősít az animációs vonalra, és már tudják is, hogy mi a következő kettő nagy projektjük.

Az egyik egy örök és nagy közönségkedvenc, a Tom & Jerry egész estét, élőszereplős és animációs megfilmesítése, amit a Shaft rendezőjére, Tim Storyra bíznának, és amivel kapcsolatban tökéletesen tisztában vannak a felmerülő elvárásokkal. Vagyis értik, hogy generációk nőttek fel a páros meséjén, és nem is nagyon szeretnének olyasmiben gondolkodni, ami ezt a képet esetleg lerombolhatja. A stúdió többek között azért döntött az élőszereplős film és az animáció ötvözete mellett, mert sem Tom, sem Jerry nem nagyon beszél rajfilmkarakterként, a poénjaik és cívódásaik nagyját pedig a helyzetkomikum és a némajáték adja, ezen pedig nem szeretnének változtatni. A tervek szerint a film a való világban játszódna, ám a két karakter rajzolt formájában szerepelne benne.

A stúdió ráadásul nagy energiát fektet abba, hogy a film és a rajz kéz a kézben, együtt készüljön és épüljön, vagyis ne legyen domináns egyik rész sem – ez a munka viszont nagy precizitást és sok időt igényel.

A filmet valamikor jövőre kezdik majd el forgatni, és jó hír, hogy már a rendező is alig várja a munkát: Story az ötlet felmerülésekor azonnal megemlítette, hogy mennyire szereti és csodálja a mai napig a macska-egér párost.

A Tom & Jerry film mellett a stúdió másik nagy dobása, hogy készül a Space Jam - Zűr az űrben második része, a Space Jam - Új kezdet LeBron James főszereplésével, amelyet szintén jövőre forgatnak majd, amikor a kosaras ráér; emellett pedig 2020-ra tervezik a szintén egész estét Scooby Doo-filmet.

A klasszikus animációs filmek mellett a stúdió első számú terve természetesen az, hogy minél több és minél sikeresebb Lego-filmet készítsenek, így a jövő februárban érkező A Lego-kaland 2 után természetesen még számíthatunk hasonló jellegű családi filmekre.