Keanu Reeves (legutóbbi filmjei a galériánkban) a legtöbbünk számára Neo a Mátrixból és John Wick az alvilág Rémkirálya. De aki egy picit korábban kezdett rajongani a színészért, mint az ezredforduló, annak más szerepei is emlékezetesek lehetnek. Ilyen például Jack Tavern karaktere a Féktelenül című akciófilmből.

Az 1994-es moziban egy őrült robbantgatni kezd a városban és egy nap azzal fenyegetőzik, hogy felrobbant egy utasokkal teli buszt, ha a hatóságok nem teszik azt, amit mond. A buszon akkor aktiválódik a pokolgép, ha annak sebessége átlépi az 50 mérföldet, és akkor robban fel, ha ez alá csökken. A buszt a Sandra Bullock által játszott egyik utas kezdi vezetni, akit egy bombaszakértő zsaru segít. Őt játszotta Keanu Reeves.

A film nagy sikert aratott és mára egyike a ’90-es évek hangulatát hamisítatlanul visszaadó moziklasszikusoknak. Amit viszont talán kevesebben tudnak, hogy néhány évvel később készült egy folytatás is.

A Féktelenül 2. - Teljes gőzzel 1997-ben jelent meg és igen csúfos bukás lett belőle. A film egy luxus tengerjáróhajón játszódott, amely felett annak egykori tervezője vette át az irányítást bosszúból, amiért a hajót gyártó cég a betegsége miatt kirúgta. A főszerepben visszatért Sandra Bullock, ám Keanu Reeves már nem. Az ügyeletes rendőr főhőst Jason Patric alakította.

Évekkel később Keanu Reeves egy beszélgetős műsorban elárulta, hogy miért mondott nemet a folytatásra. Elmondása szerint annak idején anélkül bólintott rá az első részre, hogy egyáltalán elolvasta volna a forgatókönyvet. Egyetlen dolog járt akkor a fejében: hogy együtt dolgozhasson Sandra Bullockkal. Imádta is Jack Tavern karakterét. Ám amikor később elolvasta a Féktelenül 2. - Teljes gőzzel forgatókönyvét, úgy érezte, hogy a tengerjáróhajós sztori egyszerűen nem működhet. Ezért döntött úgy, hogy nem vállalja.

És igaza is lett, a film valóban nem aratott osztatlan sikert. Azt viszont nehéz lenne megmondani, hogy ha mégis ő játszotta volna a film főhősét, más fogadtatásban részesült-e volna a tengeri száguldozás.

akció | kaland | katasztrófafilm | krimi | romantikus | thriller

Annie (Sandra) Speed új barátja, Alex Shaw (Jason Patric), aki rendőrként biciklivel rója az utcákat. Legalábbis Annie ezt gondolja. Alex azonban egy elit motoros egység tagja és... több»