89 Rocky  (1976)

Azt a legtöbb rajongó jól tudja, hogy Sylvester Stallone mennyit harcolt, hogy tető alá hozza a saját maga által írt Rockyt, ami aztán egy csapásra világsztárt csinált belőle. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a film kis híján eltűnt volna a süllyesztőben, ha nincs Sylvester Stallone jóbarátja, Henry Winkler.

Henry Winkler számtalan TV-filmben és sorozatban szerepelt, karrierje a ’70-es évek óta töretlen, még ha nem is tartozik a legnagyobb hollywoodi sztárok közé. Ám a színésznek nagyon fontos szerep jutott abban, hogy a Rocky végül megszülethetett.

Sylvester Stallone nem sokkal azelőtt költözött Los Angelesbe, hogy a forgatások elkezdődtek volna. Ám a költözés napján lerobbant az autója a Sunset Boulevardon, ezért felhívta barátját, Henry Winkler pedig azonnal értük ment. Átpakoltak minden holmit a másik kocsiba, az egész család – Sylvester Stallone, a felesége és a kutyája – is átültek és így jutottak el a lakásukhoz.

Ott aztán Sylvester Stallone átadta Henry Winklernek a Rocky forgatókönyvét, hogy mutassa meg néhány fejesnek az ABC stúdiónál. Ő így is tett, és a stúdiónak tetszett, amit kaptak, meg is vették. Ám nem sokkal később arról értesítették Henry Winklert, majd ő Sylvester Stallone-t, hogy a stúdió egy másik íróval át akarja íratni a forgatókönyvet.

Sylvester Stallone ekkor arra kérte barátját, hogy szerezze vissza tőlük a forgatókönyvet, mert nem akar rajta semmit sem változtatni. Henry Winkler visszament az ABC-hez és hosszú tárgyalásba kezdett. Végül visszaadta a forgatókönyvért kapott pénzt és visszaszerezte azt. Így később Sylvester Stallone az eredeti elképzelései szerint forgathatta le a filmet, ami több Oscar-díjat is nyert neki.