Liam Neeson meg volt győződve róla, hogy az Elrabolva hatalmas bukás lesz

Néha előfordul, hogy a filmkészítők vagy színészek már a forgatás során sem hisznek igazán az aktuális filmben. Ilyenkor általában tényleg egy hamar feledésbe merülő alkotás születik. De nem mindig! Így járt Liam Neeson is, aki talán egész karrierje egyik legnagyobb sikerét érte el 2008-ban az első Elrabolva filmmel. Pedig egyetlen percig sem hitt a sikerében.

Erről egy interjúban mesélt. Elmondása szerint anélkül, hogy megbántaná a film forgatókönyvét író Robert Mark Kament, az első perctől kezdve szkeptikus volt a film fogadtatását illetően. Úgy érezte, hogy ez a rövid kis thriller legfeljebb arra lesz jó, hogy Franciaországban (mivel ott játszódik) néhány hétig érdekelje a nézőket, aztán már mehet is a videotékákba.

Csakhogy legnagyobb meglepetésére Franciaországban hatalmas siker volt a film, és nem sokkal később Dél-Koreában is hasonlóan jól szerepelt. Ennek persze nagyon örült, de amikor már épp kezdte volna elhinni, hogy talán mégis lehet jövője a mozinak, jött egy nem várt hír.

Írországban élő unokaöccse ugyanis felhívta és közölte vele, hogy ő bizony már látta az Elrabolva-t, és nagyon tetszett neki. Erre Liam Neeson visszakérdezett, hogy ez mégis hogyan lehetséges, amikor arrafelé még be sem mutatták a mozikban. Kiderült, hogy az öcskös az internetről töltötte le a Dél-Koreában bemutatott változatot.

Liam Neeson ekkor végleg lekönyvelte az Elrabolva sikertelenségét, hiszen ha már az amerikai premier előtt le lehet tölteni a netről, akkor aligha lesz bárki, aki beülne rá a mozikba. Csakhogy a Fox nagyon ügyesen időzítette és pozícionálta az Elrabolva előzeteseit különféle sportesemények félideire. Ez pedig meghozta Amerikában is a sikert, ami mint tudjuk, végül további két epizódot is eredményezett.

87 Elrabolva  (2008)

akció | thriller

Bryan Mills, a titkosszolgálat egyik legjobb ügynöke már visszavonult, mert a lánya, Kim közelében akart lenni, aki anyjával és tehetős mostohaapjávan Kaliforniában él. Kim... több»