Már a Netflixen: Egy új sorozatra kattantak rá a hazai nézők, már a 2. legnézettebb

A levegő uraiból ismert Buck Braithwaite főszereplésével készült legújabb Netflix-dokudráma már a 2. legnézettebb a sorozatok közt, rögtön a Griselda után!

A Kleopátra, Egyiptom királynője után ez az új, hatrészes sorozat folytatja az új típusú formátum, a dokudráma műfaj bevezetését a streaming szolgáltató kínálatába.

A Netflix ezúttal a makedón király felemelkedését meséli el, bemutatva útját a száműzött fiatalembertől egészen a Perzsa Birodalom meghódításáig. Nagyravágyása révén Sándor hat év alatt a történelem legnagyobb nyugati birodalmát (amely Görögországtól India egy részéig terjedt) szerezte meg. 

Egy ilyen történet elmeséléséhez elengedhetetlenek a drámai felvételek, a kortárs történelmi szakértők hozzászólásai és a "tényeken alapuló régészet", amely a Calliope Limneos-Papakosta által az egyiptomi Alexandriában folytatott ásatásokon alapul.

A sorozat elsősorban a történelmi ikon végső célja, Dareiosz király uralmának megdöntése és az ezt követő győzelmei körül forog. A dokudráma néhány feltételezést is megoszt Sándor magánéletének néhány részletéről, beleértve a gyermekkori barátjával (és potenciális szeretőjével), Hephaestionnal való intim kapcsolatát.

Ha még nem láttad, de kíváncsi vagy és van Netflix előfizetésed, csak menj a mafab adatlapon található Netflix ikonra, kattints és döntsd el magad, hogy bejön-e neked ez a típusú "dokumentumfilmes" műfaj.

dokumentum | dráma | történelmi

Nagy Sándor az ókori görög város, Makedónia királya volt, akit széles körben a történelem egyik legnagyobb és legsikeresebb hadvezéreként tartanak számon, és 30 éves korára... több»