Mától a Netflixen: A 20. század egyik leghírhedtebb megoldatlan gyilkosságának története

A Netflix következő igazságügyi sorozata Jill Dando életéről és tragikus, megoldatlan haláláról szól, aki az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb TV-műsorvezetője volt.

1999 áprilisában Jill Dando, a Crimewatch műsorvezetője egyetlen fejre leadott lövés következtében halt meg otthona előtt. A rendőrség elmélete szerint, a tettes egy megszállott rajongó volt. Ez arra vezette őket, hogy Barry George-ot vizsgálják, aki Dando nyugati londoni otthona közelében élt. De míg 2001-ben elítélték és bebörtönözték, hét évvel később felmentették. Most a Netflix bemutatja Dando életét és halálát egy új true crime sorozatban, ami Jill Dando meggyilkolása címen fut.

Az Empress Films által készített műsor ígérete szerint összeválogatja az archív felvételeket és az új kutatásokat, interjúkat, hogy a nézők képet kapjanak Dando életéről és munkásságáról. Ezenkívül mélyebben foglalkozik a halála körüli részletekkel is, amelyek még most is az egyik legismertebb megoldatlan gyilkosságok egyike a 20. században.

Bár a rendőrség több mint 2000 lehetséges gyanúsítottat azonosított, a 37 éves nő meggyilkolásának vizsgálata továbbra is nyitva áll, és a londoni rendőrség azt állítja, hogy bármilyen új információt vizsgálni fognak, amint az rendelkezésre áll.

Mint korábban említettük, Barry George-ot elítélték és bebörtönözték a gyilkosságért, de nyolc év börtönbüntetés után felmentették egy fellebbezés és újratárgyalás után.

2012-ben a szerb "háborús vezér" Arkan gyanúsítottként szerepelt az ügyben, bár 2000-ben meghalt. Érdemes megjegyezni, hogy 2014-ben Dando egykori kollégája előállt azzal a felismeréssel, hogy a halála előtt mindössze néhány hónappal egy pedofil hálózatot próbált felgöngyölíteni. 

A Daily Express-nek adott nyilatkozatában azt állította, hogy Dando a BBC főnökeinek aggodalmát fejezte ki az állítólagos szexuális visszaélésekkel kapcsolatban, amelyek a vállalatnál történtek.

A Netflix Jill Dando sorozata mögött néhány igazi súlyú alkotó áll, a sorozatot Marcus Plowright (Fred And Rose West: Reopened) rendezte, producere Emma Cooper (Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok) volt.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot, és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

dokumentum | krimi | történelmi

A mélyre ásó dokumentumfilm feleleveníti a közkedvelt televíziós műsorvezető, Jill Dando 1999-es sokkoló meggyilkolását, amely a mai napig gondolkódba ejti a szakértőket és a... több»


Szereplők: Jill Dando