Érezted már úgy, hogy befejezetlen dolgot hagytál hátra? 60 évesen Diana Nyad úgy gondolta, hogy igen. 

35 évvel korábban megpróbálta leúszni a Kuba és Florida között húzódó 177 kilométeres távot, azonban az erős szél miatt fel kellett adnia kísérletét. Ezzel azonban nem ért véget a történet. 2010-ben Nyad újra elkezdett készülni a grandiózus távra. Ezt az epikus küzdelmet örökíti meg a Nyad című film, Annette Bening és Jodie Foster főszereplésével. 

“Nyad nem volt hajlandó elfogadni, hogy vége," mondja a Tudumnak a társrendező, Elizabeth Chai Vasarhelyi. ”Merész küldetéstudattal rendelkezett, az egész csapatával keményen dolgozott azért, hogy megvalósítsa a Kubától Key Westig terjedő táv átúszását."

Az Nyad egy figyelemre méltóan igaz történet a kitartásról, barátságról és az emberi szellem győzelméről, amely egy világszínvonalú sportoló, Diana Nyad életének izgalmas fejezetét meséli el. Harminc évvel azután, hogy a maratonúszást feladta, egy kiemelkedő sportújságírói karrierért cserébe, 60 évesen Diana (a négy alkalommal Oscar-díjra jelölt Annette Bening) az az úszás "Mount Everestjének" meghódítására tör. Eltökélt célja, hogy cápaketrec nélkül, a világon elsőként ússza le a távot.  Elkötelezett vitorlázó csapatával Diana izgalmas, négy éves utazásra indul a legjobb barátjával és edzőjével, Bonnie Stollal (kétszeres Oscar-díjnyertes Jodie Foster). 

Az inspiráló és izgalmas film a dokumentumfilmekben Oscar-díjjal kitüntetett Vasarhelyi és Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue) narratív rendezői bemutatkozása. Az NYAD producerei Andrew Lazar és Teddy Schwarzman, a forgatókönyvet Julia Cox írta, Diana Nyad Find a Way című emlékirata alapján.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

75 Nyad  (2023)

dráma | életrajzi | sportfilm

A film Diana Nyad sportoló figyelemre méltó igaz történetét meséli el, aki 60 évesen, legjobb barátja és edzője segítségével elhatározza, hogy megvalósítja élete álmát:... több»