Mától az HBO Maxon: A 4 gyilkossággal vádolt szélsőbaloldali militánsról készült film végre megérkezett streamingre

A 2023-as film, A Goldman ügy Pierre Goldman ügyét dolgozza fel, akit az 1970-es években rablás és gyilkosság miatt vontak felelősségre.

Az ellentmondásos forradalmi baloldali aktivista perét tárja fel előttünk ez a magával ragadó, verbális csaták sorozatát felvonultató film. Miután első fokon életfogytiglanra ítélték Goldmant, második tárgyalásán reflektorfénybe került. Börtönbüntetése alatt ugyanis önéletrajzot írt Egy Franciaországban született lengyel zsidó homályos emlékei címmel, amely nem sokkal a második tárgyalása előtt jelent meg. A könyv a védőbeszédeként szolgált, és népszerű és kritikai sikert aratott, több mint 60 000 példányban kelt el.

Ez a megfoghatatlan és tántoríthatatlan személyiség, aki mindig az ártatlanságát hirdette, megnehezítette a bíró, a vád, az esküdtszék és mindenekelőtt az ügyvédje, Georges Kiejman dolgát.

Goldman a filmben Arieh Worthalter alakjában tűnik fel, az ügyvédet pedig Arthur Harari alakítja. A forgatókönyvet Nathalie Hertzberg és Cédric Kahn írta, utóbbi a rendezésért is felelős.

Ha kíváncsi vagy a filmre, holnaptól a mafabos adatlapról is elindíthatod az HBO Max logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma | krimi | történelmi

1975 novemberében kezdődött Pierre Goldman, a szélsőbaloldali aktivista második tárgyalása, akit első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek négy fegyveres... több»