Első ránézésre mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. A kritikusok imádják, két igazi világsztár a főszereplő és mától érhető el az egyik legnagyobb streaming-platformon. Ez a Szigorúan barátság, amelynek első évada ma debütál az AppleTV+-on. De mi is ez?

Egy tízrészes sorozatról van szó, amelynek első három epizódját lehet mától megnézni a platformon. Ezt követően a maradék hét részt heti bontásban kapják meg a rajongók, a tervek szerint minden héten szerdán. Ez már bevált szisztéma az AppleTV+-on.

A sorozat két főszereplője Sylvia és Will. Ők ketten gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, szinte elválaszthatatlanok. De mint oly sok más legjobb baráttal, az élet náluk is közbeszólt és útjaik szétváltak. Hosszú évek teltek el, mindketten felnőttek és saját életet kezdtek. Majd a sors úgy döntött, ideje újra találkozniuk. Mi itt csöppenünk bele a történetbe, amely rengeteg mókás szituációt tartogat, ahogy a két barát újra egymásra talál.

A két főszerepet két igazi hollywoodi sztárra bízták. Sylviát Rose Byrne alakítja, akinek már van egy sikeres AppleTV+-sorozata, a Physical. Willt pedig Seth Rogen formálja meg, akinek a munkásságát aligha kell bárkinek is bemutatni. Mellettük olyan színészek láthatók még kisebb-nagyobb szerepekben mint David Moskowitz, Gabby West, Ambrit Millhouse vagy Catherine Carlen.

A sorozat ötlete Nicholas Stoller és Francesca DelBanco fejéből pattant ki. A forgatókönyvet közösen írták meg, míg Nicholas Stoller a rendezői széket is elfoglalta. A szigorúan barátság tehát mától nézhető meg az AppleTV+-on. Érdemes szánni rá időt, hiszen a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól jelenleg 100 százalékon áll a tetszési indexe…