Mégis bemutatják a The Interview-t? George R.R. Martin saját moziját is felajánlottaA kép forrása: Photo © Home Box Office (HBO)

A Trónok harca szerzője, George R.R. Martin felajánlotta, hogy saját, Sante Fe-i mozijában szívesen bemutatja a The Interview-t. Eközben a Sony ügyvédje szerint a produkció mindenképp el fog jutni a nagyközönséghez.

A Az interjú eredetileg karácsonykor debütált volna a mozikban, azonban a Sony engedve a hackerek zsarolásának, úgy döntött, nem mutatja be a Seth Rogen és James Franco nevével fémjelzett produkciót.

A tűz és jég dala regényciklus szerzője, George R.R. Martin nem köntörfalazott, és blogbejegyzésében gyávaságnak nevezte a Sony és az amerikai mozihálózatok döntését. „Ezek az óriási vállalatok, melyek zsebből megvehetnék Észak-Koreát, nem mutatnak be egy filmet, mert Kim Jong-un ellenzi, hogy kigúnyolják?” - tette fel a kérdést a szerző. „A vállalatok ilyen fokú gyávasága megdöbbent. Még jó, hogy ezek a srácok nem voltak ott, amikor Charlie Chaplin elkészítette a The Great Dictator-t. Ha Kim Jong-un megijeszti őket, Adolf Hitlertől a nadrágjukba csináltak volna” - tette hozzá.

Martin elmondta, hogy több ezer kis, független mozi van szerte az országban, melyek örömmel bemutatták volna a filmet Észak-Korea fenyegetései ellenére is, sőt saját moziját is felajánlotta a Sonynak. „Gyere el Santa Fébe Seth [Rogen], mi levetítjük neked a filmedet.”  

Bár Martin nem látta a filmet, és így azt sem tudja, mennyire jó vagy sem, úgy véli, ez teljesen lényegtelen, ugyanis maga a tény elfogadhatatlan, hogy egy külföldi hatalom és névtelen hackerek döntsenek egy hollywoodi film sorsáról.  

Martin korábban maga is megosztotta az előzetest a saját honlapján, azonban miután a Sony levette a hivatalos anyagot, a szerző egy gúnyos South Park részt töltött fel.

Bár a Sony korábban kijelentette, hogy semmilyen formában nem mutatják be a filmet, továbbra is mérlegelik a lehetőségeiket. A legvalószínűbb, hogy a Az interjú a YouTube-on, vagy VOD-szolgáltatáson keresztül juthat majd el a nagyközönséghez. A Sony ügyvédje, David Boies az NBC-nek egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a film forgalmazásra fog kerülni, azonban az, hogy milyen formában, jelenleg még nem eldöntött.