Remake-ekkel és rebootokkal tele van a padlás, de ha kutakodunk odafent, olcsó és gagyi másolatokat is találunk szép számmal. És mi van azokkal a filmekkel, amik egy korábbi nagy sikert próbálnak meg később icipici módosításokkal megismételni? Jó példa erre nagyjából az összes Poseidon film, amelyek máig az eredeti 1972-es katasztrófafilm sikerének farvizén igyekezett előre evickélni. Most viszont valami egészen más filmről van szó, amely már a címe alapján is bukásra van ítélve, mégis most épp a legnézettebb film a Netflixen.

Az ezredforduló környékén valósággal tomboltak a romantikus tini vígjátékok, ezek egyik legnépszerűbb képviselője volt az 1999-es A csaj nem jár egyedül. Klasszikus sztori: a suli jóképű futballsztárja egy fogadás miatt megpróbál bálkirálynőt faragni a leggázabb csajból, de persze a kezdeti nehézségek után a film végére egymásba is szeretnek.

Nos, a film, amit most mindenki – valószínűleg már csak a címe miatt is – mindenki néz a Netflixen, A srác nem jár egyedül. Igen, ugyanaz a sztori, csak épp most fordítva: a suli legjobb nője próbál meg fogadásból bálkirályt faragni a suli elsőszámú lúzerjéből.

Nem meglepő, hogy bár a nézettség magas, a vélemények már finoman szólva sem pozitívak. A Rotten Tomatoes oldalának összesítése szerint a kritikusok 31 százalékos tetszési indexet hoztak össze neki, de a nézők még náluk is szigorúbbak: mindössze 29 százalékot adtak neki. Itt, a Mafabon viszont valamivel megengedőbbek vagyunk: 55 százalékot kapott, amitől persze még mindig egy gyorsan felejtős filmnek számít.